Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake s vanilkou a broskvovým chutney

Nepečený dort, tedy cheesecake, připravujeme zejména pro jeho osvěžující chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na dort ze sušenkového základu na němž leží náplň z ricotty a bílé čokolády. Vše doplní karamelizované broskvové chutney.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Caldera_Spices

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min - bez doby chlazení

60 min (60 min příprava, - bez doby chlazení )

Suroviny pro 1 dávka

dortová forma o průměru 20-22 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtíme na jemné drobečky. Smícháme je s rozpuštěným máslem, až vznikne konzistentní hmota. Připravíme dortovou formu (ideálně o průměru 20-22 cm). Vyložíme ji pečicím papírem a směs sušenek vtlačíme rovnoměrně na dno formy. Uhladíme povrch a dáme do lednice ztuhnout. Krok 2: Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (v krátkých intervalech, aby se nepřehřála). Krok 3: Plátky želatiny namočíme do studené vody na 5–10 minut, aby změkly. Zahřejeme mléko a do teplého mléka přidáme želatinu. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Krok 4: V míse smícháme ricottu s rozpuštěnou bílou čokoládou, medem, semínky z vyškrábnutého vanilkového lusku nebo lžičkou mleté vanilky. Směs důkladně promícháme, aby byla hladká. Krok 5: Do směsi ricotty přidáme želatinu s mlékem a dobře promícháme. Krok 6: Připravenou náplň nalijeme na ztuhlý sušenkový základ ve formě. Uhladíme povrch a necháme cheesecake chladit v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Krok 7: Nektarinky nebo broskve nakrájíme na plátky. V pánvi zahříváme vanilkový cukr se 2 lžícemi vody, dokud se cukr nerozpustí a nezačne karamelizovat. Přidáme plátky broskví a necháme je krátce osmažit a zkaramelizovat. Krok 8: Jakmile jsou broskve zlatavé, přidáme rum a špetku kardamomu. Necháme krátce povařit, aby se chutě propojily. Pokud je směs příliš hustá, přidáme ještě trochu vody. Krok 9: Na každou porci dortu položíme lžíci ovocného chutney. Můžeme ozdobit také čerstvými bylinkami (např. mátou) pro barevný kontrast.

TIP: Další broskvové dobroty

Zveřejněno 30. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake s vanilkou a broskvovým chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QX3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake s vanilkou a broskvovým chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QX3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tento chessecake musí být opravdovou lahůdkou. Sice náročnější na přípravu, ale dozajista se vyplatí tomuto moučníku věnovat čas. 😊

Suroviny:
sušenky, máslo, sýr ricotta, čokoláda bílá, med, lusk vanilkový, želatina, mléko, broskve, cukr krystal, lusk vanilkový, rum, voda, kardamom

Přidat fotografie receptu