Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldoto s medvědím česnekem

Vychutnejte si lahodné krémové špaldoto ochucené aromatickým medvědím česnekem. Připravíte ho ze špaldových krup, které jsou oproti ječným kroupám snadněji stravitelné, ani není nutné je předem namáčet. Díky tomu je příprava snadná a rychlá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci opečeme na oleji oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme špaldové kernotto. Krok 2: Přidáme naběračkou vývar tak, aby bylo kernotto ponořené a postupujeme stejně jako u rizota: vždy když se vývar vyvaří, přilijeme další, až do jeho spotřebování. Vaříme na mírném plamenu asi 15-20 minut. Krok 3: Pokrm ochutíme solí a pepřem, přidáme do něj pokrájený medvědí česnek a máslo. Krok 4: Ihned podáváme.

TIP: Jak zpracovat medvědí česnek

Zveřejněno 1. 4. 2025

Poznámka autora lucieblahova

Špaldové kernotto seženete v obchodech se zdravou výživou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldoto s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26mk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldoto s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26mk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
olej olivový, kroupy špaldové, cibule, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, česnek mědvědí, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu