Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí plátky se zeleninou

Odlehčete na jaře svůj jídelníček a připravte si na oběd či večeři maso se zeleninou. Lahodný plátek z krůtího masa stačí lehce dokořenit a orestovat. K němu postačí podávat svěží a křupavou zeleninu s trochou másla.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso z vrchní strany nařežeme na malé kostičky a po­prášíme moukou. Opepříme, oso­líme a dochutíme grilovacím kořením. Krok 2: Brokolici opláchneme a růžičky oddělíme od košťálu. Růžičky rozkrájíme na malé kousky. Krátce je uvaříme doměkka v osolené vodě a před koncem přidáme na chvíli i hrášek a dovaříme společně. Vodu slijeme a zeleninu necháme oschnout. Krok 3: Ředkvičky oddělíme od zelených lístků, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Poté je společně s máslem přimícháme do uvařené zeleniny. Krok 4: Maso smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Podáváme společně s připravenou zeleninou.

TIP: Desatero rad na téma krůtí maso

Zveřejněno 8. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátky se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xYJ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátky se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xYJ7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso krůtí, mouka hladká, koření grilovací, sůl, pepř mletý, olej, brokolice, hrášek, máslo, ředkvičky

Přidat fotografie receptu