Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z mangoldu s cizrnou

Mangold je bohatý na vitamin C a má vysoký obsah železa. Nevíte co z této listové zeleniny připravit? Vyzkoušejte snadnou polévku s cizrnou a čerstvým medvědím česnekem, určitě ji nebudete dělat naposledy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mangoldové listy očistíme, stonky nakrájíme nadrobno a listy na kousky. Mrkev nakrájíme na kolečka. Krok 2: V hrnci přivedeme zeleninový vývar k varu, vložíme mrkev a stonky mangoldu. Povaříme cca 5 minut, přidáme připravené listy mangoldu a vaříme dalších 5 minut. Krátce před koncem přidáme cizrnu, harissu, je-li třeba přisolíme a necháme přejít varem. Krok 3: Medvědí česnek a petržel nakrájíme najemno a přisypeme do polévky. Již nevaříme.

TIP: Mangold - výtečná náhrada špenátu

Zveřejněno 7. 4. 2025

Poznámka autorky maris

Cizrnu můžeme použít i z konzervy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z mangoldu s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLmJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z mangoldu s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLmJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mangold, cizrna, mrkev, harissa, česnek mědvědí, vývar zeleninový, sůl, petržel

Přidat fotografie receptu