Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikatní polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky je díky rychlé přípravě velmi oblíbená. Zkuste do ní tentokrát přidat řapíkatý celer, mrkev a špetku kajenského pepře. Skvělé chuti docílíte i použitím domácího kuřecího vývaru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hazel hazel

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

1 hrnek = 250 ml

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a rozetřeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Řapík celeru oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Krok 2: Červenou čočku důkladně propláchneme a necháme okapat. Krok 3: Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli a česnek (asi 5 minut). Přidáme mrkev a celer a restujeme asi dalších 8 minut, často mícháme. Krok 4: Přidáme rajčatový protlak, vločky paprik, kajenský pepř a červenou čočku a zalijeme kuřecím vývarem. Krok 5: Polévku přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a vaříme asi 20 minut, až je čočka měkká.

TIP: Červená čočka v kuchyni

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikatní polévka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRvr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikatní polévka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRvr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cibule, česnek, mrkev, celer řapíkatý, protlak rajčatový, paprika čerstvá červená, pepř cayenský, sůl, pepř mletý, vývar kuřecí, čočka červená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu