Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové halušky III

Brynzové halušky jsou skvostem tradiční slovenské kuchyně, který si našel pevné místo i na českých stolech. Jemné bramborové noky spojené s výraznou chutí ovčí brynzy a doplněné křupavou slaninou tvoří vydatné a syté jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MajaBaci

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vajíčko, sůl a mouku dle potřeby. Krok 2: Vše pořádně promícháme. Těsto nesmí být moc řídké ani moc husté. Když jsou brambory moc suché, můžeme přidat malinko vody. Krok 3: Halušky vhazujeme přes haluškovník do vařící a osolené vody. Musíme mít dostatečné množství vody, aby se v hrnci z těsta neudělala hustá kaše. Vaříme cca 2-5 minut. Krok 4: Když halušky vyplavou nahoru, můžeme je scedit. POZOR: neoplachujeme vodou, vymyje se chuť halušek! Vývar z halušek (tzv. juchu) uchováme. Krok 5: Do halušek přidáme trochu másla a brynzu. Nesolíme. Kdyby byly halušky moc suché, přidáme juchu. Krok 6: Když halušky zbydou, je dobré je ohřívat na páře. Halušky mají tendenci uschnout. Tehdy přidáme juchu dle potřeby. Krok 7: Na talíři zdobíme halušky opraženou slaninou.

TIP: Desatero rad na téma halušky - odpovědi na časté otázky

Zveřejněno 8. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové halušky III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RXP5

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzové halušky III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RXP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Halušky znám od dítěte, ale co je jucha, to nevím. Na Slovensku jsem to nikdy neslyšela. Než máslo, je lepší omastit vyškvařeným špekem.

Majkaa: jucha je vývar z halušek. Já špek nemusím, mám raději máslo a na halušky osmaženou slaninu.

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, mouka hrubá, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu