Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní ptáček

Jemné vepřové maso obalené kolem barevné zeleninové náplně je šťavnaté, voňavé a plné chuti. Skvěle se hodí k bramborové kaši nebo rýži a potěší každého, kdo má rád sytá jídla s neotřelým nápadem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci oleje umícháme z vajec smaženici a přidáme polovinu hrášku. Délku mrkve nakrájíme podle šířky plátků. Krok 2: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, položíme plátek slaniny. Na to rozprostřeme vejce s hráškem, k okraji dáme špalík mrkve, srolujeme k druhému okraji a ovážeme nití. Krok 3: Na lžíci oleje závitky opečeme a dáme stranou Krok 4: Ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, vrátíme závitky, dáme kolečka mrkve, podlijeme a dusíme asi 50 minut, do měkka. Krok 5: Přidáme hrášek, kukuřici a omáčku zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou a povaříme 10 minut.

TIP: Desatero na téma španělský ptáček - rady a tipy

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67xg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67xg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, mrkev, hrášek mražený, kukuřice, slanina, cibule, olej, mouka hladká, smetana na vaření, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu