Maminčin falešný hruščák
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám v kuchyni zavoní hrušky s kořením na nadýchaném koláči.
Suroviny pro 3 kusy
3 koláče
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 765 kJ / 8 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,26 g |
Tuky | 419,48 g |
Vláknina | 52,80 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,35 g |
Sacharidy | 975,28 g |
Postup přípravy
Čerstvé droždí nadrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 5: Poté k němu přidáme olej, přisypeme vanilkový cukr a vše promícháme. Dále přidáme žloutky a nakonec mouku se solí. Těsto důkladně několik minut hněteme a pak necháme asi hodinu kynout. Krok 6: Ze všech surovin připravíme promnutím posypku. Krok 7: Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Krok 8: Máslo na polití koláče přeškvaříme do voňavorůžova a po vychladnutí vmícháme rum. Krok 9: Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Krok 10: Vykynuté těsto roztáhneme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme na něj hruškovou směs a zasypeme posypkou. Na plechu necháme ještě chvíli kynout. Krok 11: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut a po vychladnutí polijeme přeškvařeným máslem s rumem.
Zveřejněno 28. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin falešný hruščák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQNp
Moje poznámka
Maminčin falešný hruščák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQNp
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 4 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 5 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 5 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 7 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 20 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 21 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 21 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 21 hodinami
Tématické fráze:
maminčiny recepty,
hrušková nádivka,
hrušky recepty,
hrušková nádivka do koláčů,
sušené hrušky na frgále,
sušení hrušek,
maminčiny recepty cz,
sušené hrušky recept,
valaske frgaly,
náplň ze sušených hrušek,
kolac ze susenych hrusek,
sušené hrušky,
hruškový koláč na plech,
recept na posypku,
frgály recept,
hrušková povidla ze sušených hrušek,
nádivka ze sušených hrušek,
klobasník recept,
mamincin hruskovy kolac,
hrušková náplň
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
olej,
žloutek,
sůl,
cukr,
cukr vanilkový,
hruška,
cukr,
povidla švestková,
badyán,
skořice,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
rum,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
rum
Komentáře (35)