Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečínka z jehněčího

Chuť jehněčí pečínky vynikne zejména díky nenáročné úpravě. Plát masa srolovaný do úhledného balíčku doplní česnek a tymián. Společně je upečeme a z výpeku pak připravíme máslovou omáčku na přelití plátků masa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 120 min

155 min (35 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plát jehněčího masa srolujeme do pěkného válečku a převážeme potravinovou nití. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Jednu palici česneku oloupeme a stroužky utřeme nožem nebo prolisujeme. Maso pomažeme olejem ze všech stran, potřeme ho připraveným česnekem a osolíme. Mezi provázek vetkneme jednu větvičku rozmarýnu. Pečínku vložíme do pekáčku, přidáme druhou větvičku rozmarýnu a druhou palici česneku, kterou jen překrojíme na půl. Krok 3: Maso lehce podlijeme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny, celou dobu průběžně mírně podléváme. Maso poté vyjmeme a uchováme v teple. Krok 4: Do vypečené šťávy vhodíme máslo a zredukujeme ji na plotně. Pečínku zbavíme nitě a nakrájíme na plátky. Krok 5: Podáváme se šťouchaným bramborem, můžeme ale i s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Zveřejněno 16. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečínka z jehněčího

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMlr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečínka z jehněčího

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMlr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, česnek, olej, sůl, rozmarýn, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu