Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský toast z mazance

Pokud nám zbyde kousek sladkého mazance po velikonocích, můžeme je ještě upotřebit na dokonalou sladkou snídani. Plátky mazance obalíme v ochucených vejcích, opečeme a podáváme s jogurtem a ovocem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 8 min

23 min (15 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hlubokém talířku vidličkou rozšleháme vejce s mlékem, solí, skořicí a vanilkou. Ve směsi z obou stran obalíme plátky mazance. Krok 2: Rozehřejeme pánev a necháme na ní rozpustit oříšek másla nebo kokosového oleje. Na pánvi opečeme mazance z obou stran dozlatova. Krok 3: Opečený mazanec dáme na dva talíře a podáváme je se skyrem a ovocem dle chuti a sezóny. Francouzský toast můžeme dosladit trochou medu, javorového sirupu nebo skořicovým cukrem, rozhodně to ale není nutné. 

Zveřejněno 21. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský toast z mazance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMxO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský toast z mazance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMxO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mazanec, vejce, sůl, skořice, vanilka, mléko, ovoce, sladidlo

Přidat fotografie receptu