Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestový krém

Sezóna chřestu je zde. Vychutnejte si tuto zeleninu, která má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, a připravte z ní třeba lahodný chřestový krém se slaninou, pečený v troubě. Jako přílohu můžete podávat toustový chléb.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Chřest oloupeme a vložíme na 5 minut do vroucí osolené vody. Poté jej vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku pokrájíme. Krok 3: Slaninu orestujeme na pánvi, přidáme lžíci másla, nakrájený chřest s částí jarní cibulky a chvíli opékáme. Krok 4: Směs smícháme se smetanou a 1 vejcem, osolíme, opepříme, rozdělíme  do zapékacích misek a dáme péct do trouby na 180 °C. Krok 5: Po 7 minutách vyklepneme do každé misky vejce, posypeme solí, pepřem a zbylou cibulkou a dopečeme.

Zveřejněno 24. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5Lw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5Lw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chřest bíly, slanina, máslo, cibulka jarní, smetana ke šlehání, vejce, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu