Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená hovězí plec s kapií

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 648 kJ /
1 350 kcal
Bílkoviny222,75 g
Tuky25,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 738 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy52,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí plecko nakrájíme na plátky a následně na nudličky. Rozpálíme v pánvi Wok větší množství oleje, a zprudka v něm orestujeme hovězí maso. Poté co se maso zatáhne tak vložíme 2 cibule nakrájené na nudličky. Krok 2: Až cibule s masem zavoní a zezlátne tak scedíme a přendáme do kastrolu, kde dusíme zalité vodou do 3/4 masa. Přidáme masox, sůl, pepř a dusíme až je maso příjemné na skus. Krok 3: Mezitím si nakrájíme očištěné kapie na nudličky a přidáme lehce povařit do hrnce s masem. Zahustíme instantní tmavou jíškou. Kapie krásně jídlo provoní. Jako příloha se hodí rýže, brambor.

Zveřejněno 1. 10. 2009

Poznámka autora Colombo65

Kdo nemá rád instantní jíšku, může zahustit lžicí mouky rozmíchané ve vodě a povařit bohužel ještě 20 minut a pak teprve vložit kapie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená hovězí plec s kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPYv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená hovězí plec s kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPYv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dělám hovězí hudličky s více druhy zeleniny vč. papriky:-p. U nás máme k tomu nejraději brambory. A vidličkou si je rozmačkáváme do toho sosíčku :-p:-p. :yes:

Čerstvá je čerstvá ! Sóósedko !:-D:-D:-D

No, nazdárek, sooosede:-D. Může ta kapie být i sterilizovaná? nebo je lepší asi čerstvá, že? Mám tam nějaké hovězí, že bych to prubla zítra na oběd.;-)

Tématické fráze:
hovězí plec, hovězí plec bez kosti recept, hovězí kulatá plec recepty, hovezi plecko, hovězí plecko recept, recepty hovězí plec bez kosti, dušené plecko, hovězí kulatá plec recept, hovezi na kapiich, plec, hovězí plecko recepty, recepty hovězí plec, hovězí plec bez kosti recepty, recept hovězí plec, hovězí plec recept, hovězí maso s kapii, kde je hovězí plec, plec hovězí, dušené hovězí plecko, hovězí plec na houbách

Suroviny:
plec hovězí, kapie červená, cibule, sůl, pepř, masox

Přidat fotografie receptu