Čokoládový fondant
Slovo fondant pochází z francouzského fondre, tedy „rozpouštět se“. A přesně to tento dokonalý čokoládový dezert udělá ve vašich ústech. Jeho příprava je překvapivě jednoduchá, takže ji zvládnou i začátečníci. Skvěle bude chutnat se zmrzlinou i sezónním ovocem.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Čokoládu nalámeme na kostičky a vložíme do misky s máslem. Společně dáme do vodní lázně a mícháme do hladka.
Krok 3: V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny a opatrně vmícháme do čokolády.
Krok 4: Zapékací formičky nebo keramické mističky vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Těsto lijeme zhruba do 3/4 mističek.
Krok 5: Ve vyhřáté formě pečeme 9-10 minut.
Krok 6: Po vyndání z trouby opatrně překlopíme mističky na talířky. Aby fondant dobře vyklouzl, doporučuji přehodit přes mističky malý navlhčený hadřík.
Krok 7: Podáváme s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou nebo ovocem.
Zveřejněno 29. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový fondant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMJp
Moje poznámka
Čokoládový fondant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMJp
Nejnovější recepty
Belgické lanýže
Přidáno před 57 minutami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 2 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 5 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
[email protected] před 22 minutami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 1 hodinou
Koňakové košíčky
kvetka před 2 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 3 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 3 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 3 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 3 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 4 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
máslo,
vejce,
cukr krupice,
sůl,
kakao
Komentáře (1)