Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolková omáčka

Lahodná smetanová omáčka z netradiční suroviny - fazolek. Výborně se hodí k hovězímu masu, vejci a bramborám. Má příjemně kyselkavou chuť díky nálevu a přidanému octu. Určitě vyzkoušejte!

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 670 kJ /
877 kcal
Bílkoviny13,77 g
Tuky70,23 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy46,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo. Zasypeme moukou, promícháme a krátce osmahneme. Krok 2: Vznikne světlá jíška, kterou rozředíme vývarem a nálevem z fazolek. Krok 3: Podle chuti osolíme a necháme 5 minut povařit. Krok 4: Přidáme smetanu a vložíme fazolky. Krok 5: Můžeme dochutit octem. Necháme ještě 5 minut přejít varem. Krok 6: Podáváme s vařeným hovězím masem, vajíčkem a bramborami.

TIP: Oblíbené recepty z fazolek

Zveřejněno 1. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yv2M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yv2M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-)<3<3 také by mi chutnalo , moc pěkný recept :-K

Špica :yes:

Petr: moc děkuji:-)

Eggo82: děkuji za vyzkoušení, mám radost, že se povedla;-):-)

:yes: Dnes jsem dělala poprvé a povedla se. Máme rádi kyselejší, tak jsem přidala trochu citronové šťávy a byla výborná.:-p

neskutečně nádherné fotky :yes:

Je to naše oblíbená omáčka;-)ale dávám tam cukr, máme ji rádi sladkokyselou;-):yes:

Colombo65: Tvoje verze je úžasná:-):yes::yes:

Posílám foto - moje verze byla z čerstvých fazolek a pečeného bůčku ze selete ;-);-);-)

já ji tak miluji,že bych jí jedla lžící a bez přílohy :-D :-D mňamka ;-)

mirco - děkuju:-K. Patří k mým nejoblíbenějším, dcera ji má taky moc ráda, ale manžel a syn bohužel moc ne:-S

Maris:-)krásná fotka:-p.Díky za připomenutí mých oblíbených fazolek - už jsem je neměla hóódně dlouho.Ale co nejdřív to napravím a pak se pěkně nacpu.Já dělám z mražených a jím to bez jakékoliv přílohy:-8.Osmá boďka je tu samozřejmostí;-).

Tvuj recept mi pripomina detstvi:-8Moje maminka ji delavala - a dela - hodne casto:-* Za nostalgii a za dobrotu bodik.:yes:

Děkuju za komentáře a bodíky:-),
pipre - já cibuli nedávám ale ráda vyzkouším podle Tebe, papričko - taky raději vařím z čerstvých surovin, ale v tomto případě - nevím proč, mi chutná omáčka víc ze sterilovaných , možná je to tím, že mám tak zafixovanou chuť, jak ji dělala maminka. JaniR - manžel ji taky moc nemusí:-(, tak jsem ji snědla včera skoro celou sama:-8:-))

Takto omáčka patří k našim nejoblíbenějším,já ji jím i studenou.:yes::yes:

Fazolky, to je něco!:-p;-) Super fotka a bod!:yes:

Tématické fráze:
fazolková omáčka se smetanou, fazolová omáčka, fazolová omáčka recept, omáčka z fazolek, bílá fazolova omáčka, fazulková omáčka, smetanová omáčka s fazolkami, bílá omáčka s fazolkami, omáčka s fazolkami, fazolová máčka, omačka s fazolek, omacka z cerstvych fazolek, fazolky recept, fazolky, fazolková smetanová omáčka, recepty fazolova omacka, omáčka s vajíčkem, omačka s fazolemi, bílá omáčka, fazulova omacka

Suroviny:
fazolky sterilované, smetana, máslo, mouka, vývar masový, sůl, ocet

Přidat fotografie receptu