Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hejk na smetaně se žampióny a pórkem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 614 kJ /
1 103 kcal
Bílkoviny125,22 g
Tuky63,23 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 741 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy8,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, lehce potřeme česnekem a opečeme na másle z obou stran. Tekutinu, kterou ryba případně pustí, prudce odpaříme a přilijeme smetanu. Přidáme oloupané a na čtvrtiny či osminy pokrájené žampióny, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut při nízké teplotě. Krok 2: Pak přidáme kolečka pórku, necháme je změknout (na skus) a omáčku dosolíme a zahustíme máslem rozhněteným s hladkou moukou nebo granulovanou jíškou.
Množství omáčky regulujeme přidáním mléka.

Zveřejněno 4. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk na smetaně se žampióny a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voN0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk na smetaně se žampióny a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voN0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc dobré, omáčka vyníkající, uplné bájo:-p:-8

Mirčo, děkuju :-). Já jsem to potom ještě trochu promíchala a zapékala v troubě, proto ty těstoviny. Zapečené je to chuťově lepší, ale pro fotku jsem raději volila podobu před zapečením...:-D

Elizo:-)jsi šikulka;-).Jak na recept:-p,tak na přidání foteček;-):-D.Ryba vypadá velmi dobře:-p(dělám podobnou z file,bez česneku,jako směs),jen u nás by musela být jako příloha brambory:-p;-).Posílám ti boďku za krásnou mňamku a lákavé fotečky:-)

Tématické fráze:
ryba hejk, hejk ryba, hejk filety recepty, hejk na masle, zapečený hejk, ryba s porkem, ryba heyk, filety z hejka, hejk filety recept, ryby hejk, recept na rybu hejk, ryba se žampiony a porkem, jak upravit rybu hejk, hejk na žampionech, hejk v troube, heyk, heyk ryba, hejk-recept, žampióny, uprava ryby hejk

Suroviny:
hejk, žampióny, pórek, smetana ke šlehání, česnek, šťáva citronová, máslo, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu