Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka pana KOPRA - " KOPROVKA "

Tato výborná polévka krásně voní po výrazném kopru. Připravit ji je velmi snadné a stačí nám k tomu jen pár surovin. K dochucení použijeme trochu kmínu. Podáváme ji s vejcem vařeným natvrdo.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 176 kJ /
520 kcal
Bílkoviny32,92 g
Tuky18,34 g
Vláknina3,80 g
Cholesterol 413 mg
Sodík 346 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy53,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vařit vývar s kmínem a přidáme na malé kostičky nakrájené oloupané brambory. Pokud není vývar dostatečně slaný, osolíme. Krok 2: Po 15 minutách přidáme na velmi jemno nakrájený kopr a v mléku rozmícháme přiměřené množství hladké mouky. Polévku lehce zahustíme Krok 3: Povaříme ještě cca 10 minut a podáváme s vařeným vejcem nakrájeným na měsíčky.

TIP: Kopr v naší kuchyni

Zveřejněno 4. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka pana KOPRA - " KOPROVKA "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmOM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka pana KOPRA - " KOPROVKA "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmOM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Moc dobrá a rychlá polévka. :-)

Tohle je u nás teď v koprové sezóně naprosto TOP polévka, dokonce trumfne i kulajdu, dělám ji tak jednou týdně. Kdo nezkoušel, opravdu doporučuju, v horkých dnech je skvělá i vlažná.:yes:

Vynikající polévka anebo i omáčka! :yes::-p

:-K Moc dobra, dnes jsme ji meli k veceri! :-*

Kopr u nás doma má "zelenou":yes:,ale polévku jsem ještě nedělala:-O, omáčka u nás "letí" a vyzkouším i recept od pana Kopra:-p, jo, že J.R. neladí modrá a zelená:-D, vždyť je to super:yes:, zase si děvče "zalaškovalo":-D:-DTakže pochvala za polévku a bodík letí také:yes: A k červené polévce bych asi dala talíř s puntíkem a žlutou želvičkou:-)):-)), raději to nezkoušej a dávej do takových talířků - jaké máte doma a "basta fidli":yes:

:yes::yes::yes: Koprovku miluju a polévku jsem ještě nikdy nedělala. Škoda, že držím tu dietu. Kopru mám v mrazáku nasysleno dost. No možná, kdybych ji zahustila jen bramborama, tak by to šlo.;-) +
PS: Talíř je moc hezký Colombo ;-)

Kde je kopr-to je něco pro mě. Určitě vyzkouším. Jen mám trochu problém, že už nemáme kopr, ale snad někde seženu.
Pozdrav a bodík pro tebe.:yes:

Moc dobrá polívečka,:-*já ještě dochucuji octem,máme ji rádi kyselejší- ale jinak skvělé fotečky .dávám bodíka:yes::yes:

:-p:-p:-p...koprovku miluju stejně jako koprovou polévku...ještě pár lžiček kysané smetany...mňam...bodík...:yes::yes:

Moje bývalá skoro tchýně téhle polévce říkala Mamutovka(podle Macha a Šebestové).

colombo65 ...ale ved sa nejeduj...:-*

No tak tuto polívečku opravdu můžu:yes: A krásná fotka:yes: Bodík:yes:2.

Colombo, já to nemyslela zle:-O

Vždyť to byl fór, Václave...;-):-D

Dobrá rozhodnu se zda zvolím růžové nebo hnědé talíře. Nechápu co se tady ještě bude řešit.:no::no::no:
P.S. Jakej talíř k červené polévce ? A mám dost !!!:-((

:-D Jani, to už dávno neplatí, že zelená a modrá pro blázny je dobrá...některé kombinace těchto barev jsou moc hezké;-):-8

Mám jedinou výhradu:-)) Modrý talíř, zelená polévka, jinak super;-):yes:

Tématické fráze:
polévka z kopru, dobrá koprovka, recept na koprovou polevku, lehká koprovka, kopra, koprovka podle pohlreicha, koprovka, jaké maso na koprovku, koprovka bez smetany, koprovka ze sušeného kopru, koprovka z kysané smetany, modrá polévka, dobra koprova polévka, recept na polevku z kopru, dietní koprová polévka, modré polévky, pana kopra, koprovka kmín, koprová podle pana kopra, koprovka jaké maso

Suroviny:
kopr čerstvý, vejce, vývar hovězí, brambory, kmín celý, sůl, mouka hladká, mléko

Přidat fotografie receptu