Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové knedlíky z prášku do pečiva

Máte v plánu jako přílohu k obědu uvařit houskový knedlík a zapomněli jste koupit droždí? Nevadí, zkuste tento recept s použitím kypřicího prášku. Výsledkem budou chutné a jemné knedlíky, které jsou rychle hotové.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 797 kJ /
1 147 kcal
Bílkoviny38,68 g
Tuky10,56 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 506 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy219,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žemli nakrájíme na kostky. Krok 2: V míse smícháme mouku, nakrájenou žemli, sůl, kypřicí prášek a vodu. Krok 3: Vypracujeme tužší těsto. Krok 4: Z těsta vytvarujeme 2 šišky. Krok 5: Necháme přibližně 5 minut odpočinout. Krok 6: Pak knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme po obou stranách cca 20 minut. Krok 7: Hotové knedlíky po vyjmutí z vody popícháme vidličkou nebo špejlí, aby vyšla pára.

TIP: Jak nakrájet knedlíky

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky z prášku do pečiva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky z prášku do pečiva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Nejdřív jsem nevěřila, ale zkusila. Výsledkem bylo nějaké uvařené lepidlo z vody a mouky podivné pachuti a zápachu. Letěly do popelnice a já jsem udělala ty krásné, chutné z droždí a mléka. Švagr mi dokonce tento výtvor ohodnotil tak, že bych jimi udávila domovníkovi psa ;-( . Ale když někomu chutnají, proč ne.

Nikdy mě nenapadlo dělat knedlíky z prášku do pečiva. Super tip, když člověk chvátá. Děkuji

Pokud tam není uvedeno alespoň orientační množství vody, je recept naprosto k ničemu a zbytečná práce. Protože povést se může a nemusí. :-//

Chybí tam alespoň orientačně množství vody, to je pro začátečníky i pokročilejší dost důležitý! :(

Jaroslava 4. 1. 2015 09:44
ahoj...mám ten stejný dojem,ale jinak se povedly

Vařím je takto léta, když není rohlík dávám kůrku z chleba
:yes:

Takže jsem dneska knedliky udělala.Jsou vzhledově fajn,ale úplně jinak voní.Taky se Vám to stalo? Ono asi je rozdíl droždí a kypř prášek. Ta vůně mi připadá vážně nelibá :-))

a kdybych si ten recept přečetla dřív,nemusela jsem letět do krámu pro droždí :-//:-// :-D tak příště vyzkouším :-p

Kdysi jsem je dělával, ale je to dvacet let a nebyl jsem si jistej, tak jsem to hledal na internetu. Díky za recept a povedly se. Jirka.

jarda Kadic: Na pařáku zabalené do utěrky vařím 30 minut, nemusím nic otáčet,zapatlaná je jen utěrka, ne celý hrnec, menší spotřeba vody.

Lidičky,pokud máte možnost vařit v páře, zkuste,jsou ještě lepší:yes:

Tyto knedlíky jsou výborné. Než maminka umřela, naučila mně z půl kila. Teď jsem sám, tak dělám menší várky. Místo žemle používám dvě hrsti nakrájených rohlíků. Vařím 30 minut a po 15 minutách obracím.
Všem dobrou chuť.

zkusím je :-)) dělávala je ségra a vždy nám moc chutnali :-)):-p

Lenka M. 8. 6. 2013 12:50
Děkuji za recept. Jsou moc dobré a jednoduché.

Skvělý recept! Jendoduchý a knedlíky jsou skvělé. Díky!

Výborný recept budu dělat častěji :))) Dnes jsem zkusila poprvé od školy což už je 8 let a povedli se na 1 :):-K

Když jsem dnes viděla v Albertu, že knedlík je za 25 Kč, koupila jsem hrubou mouku a hurá doma na tento recept. Knedlíky jsou opravdu dobré, jemné, dvě šišky pro dva :-p k segedínskému guláši.Pochvala receptu :yes:

Martina Lesná 9. 10. 2012 13:31
Perfektní recept, jiné už nedělám!!!!! Super!:-)):yes:

Lula :
A Vás nenapadne ho tam přidat :-O ???

V postupu vám chybíí vajíčko

jde to, ale lepší je místo vody zadělávat s mlékem. Docela prima.

jsou výborné. děkuji. přidala jsem do nich ještě trochu mletého šafránu - pro barvu - a jsou krásně žluťoučké :-)

Zuzana Průšová 11. 10. 2011 09:55
Du ja skusit. Dělám omačku a rýži mi syn nechce. Tak je skusím.:-))

davam bodik a pochavlu hned jdu na ne prtoze se do kynutych se mi nechce:-D takze diky za napad:yes:

Výborné, dnes jsem vyzkoužela - jednoduché a ňamkózní. Dělám z dvojité dávky, mám v rodině 3 chlapy...:-p Dávám bodík.:yes::yes::yes:

Trošku to praská, co? Ale jinak dobré. Proto mám raději knedlíky z hrnku;-)

Tématické fráze:
praskove knedliky, houskové knedlíky s práškem, houskový knedlík s kypřícím práškem, houskové knedlíky s kypřícím práškem, práškový knedlík, kynuty knedlik z kypriciho prasku, houskový knedlík recept, houskovy knedlik s praškem, kynute knedliky z kypriciho prasku, kynuty knedlik s praskem do peciva, kynuté knedlíky s práškem do pečiva, houskový knedliky kyprici prasek, knedliky s kypricim praskem, houskovy knedlik kyprici prasek, práškové houskové knedlíky, houskové knedlíky recept, práškový houskový knedlík, houskový knedlík práškový, houskové knedlíky, knedlik s kypřícím práškem

Suroviny:
mouka hrubá, voda, kypřící prášek, žemle, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu