Guláš SPECIÁL
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso nejprve 24 hodin marinujeme v pikantní směsi koření. Určitě stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 862 kJ / 2 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 264,79 g |
| Tuky | 28,48 g |
| Vláknina | 142,25 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 4,21 g |
| Sůl | 10,40 g |
| Sacharidy | 323,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šest stroužků česneku oloupeme a utřeme. Maso nakrájíme na kostky, celer nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Do mísy vložíme maso, utřený česnek a celer. Přidáme hořčici, kečup, Maggi, worcestrovou a sójovou omáčku, kari, pálivou papriku, drcený kmín a rum.
Krok 3: Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice.
Krok 4: Druhý den oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Zbylé stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 5: V kastrolu rozpálíme sádlo na kterém orestujeme dozlatova cibuli (dobře orestovaná cibule začíná určovat barvu guláše. Přidáme sladkou papriku, krátce orestujeme, přidáme masovou směs, část majoránky a zbylý rozetřený česnek.
Krok 6: Vše za občasného míchání necháváme vysmahnout (čím více necháme vysmahnout, tím lepší barvu guláš bude mít; pokud špatně odhadneme, bude guláš nahořklý), mírně podlijeme vývarem a vše opakujeme do částečného změknutí masa.
Krok 7: Pak zalijeme vývarem a zahustíme jíškou z hladké mouky, kterou jsme mezitím orestovali na pánvi bez tuku dorůžova a nechali vychladnout.
Krok 8: Po 10 minutách přidáme pivo a dochutíme majoránkou.
Krok 9: Krátce povaříme a podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 5. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš SPECIÁL
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQ05
Moje poznámka
Guláš SPECIÁL
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQ05
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
gulaš hovězi speciál,
guláš z danka,
dančí guláš,
hovězí guláš speciál,
hovězí guláš recept,
dobrý dančí guláš,
dančí guláš recept,
vaření guláše,
nahořklý guláš,
dančí maso recepty,
vepřový guláš special,
guláš s daňka,
dančí plec,
postup pri vareni gulase,
guláš postup,
danek gulas,
srnčí guláš speciál,
výborný hovezí gulaš,
guláš,
danci plec recept
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
celer,
česnek,
hořčice plnotučná,
maggi,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
kečup sladký,
koření kari,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
majoránka,
pepř mletý,
sádlo,
pivo světlé,
rum,
mouka hladká,
hlava vepřová
Komentáře (30)
jo
Pak hodim fotku