Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové knedlíky v hrnečku

Houskové knedlíky doslova neodmyslitelně patří k omáčkám, pečenému masu nebo zvěřině. Knedlíky, připravované v hrnečku, nejsou kynuté a budou tak rychle hotové a zvládne je i začátečník.

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 631 kJ /
629 kcal
Bílkoviny35,56 g
Tuky20,42 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy74,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Krok 2: Po té vmícháme mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Krok 3: Těsto vložíme do předem vymaštěných hrnečku. Ty vložíme do hrnce s vařící vodou. Krok 4: Každý hrneček nejprve přiklopíme každý zvlášť, pak celý hrnec. Krok 5: Vaříme asi 35 minut.

TIP: Co podávat k houskovému knedlíku?

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky v hrnečku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky v hrnečku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Od té doby, co jsem se o nich někdy před sedmi lety dozvěděl, nedělám jiné. Jsem sám a tak mi slušný kafáček stačí na dvě jídla.

Já je dělám již dlouho, ale v mikrovlnce zhruba 9 minut. To je vidět jak vylezou z hrnečku tak jsou hotové.:-p

S vyklápěním nemám žádné problémy - hrnek nevymažu máslem, ale dám do něk fólii a do ní pak už těsto. Po uvaření pouze za fólii zatáhnu a knedlík je venku :-)

Jsou vyborne :-) hrnkove knedliky jsem varila poprve, trosku jsem bojovala s vyklapenim z hrnku, ale slo to... hrnky zustaly cele ;-)Varila jsem je v parnim hrnci. Davam bodik a pridavam foto :yes:

Moje zkušenost s vyklápěním knedlíků z hrnku: po uvaření položím hrnky na jeden bok a za chvíli na druhý. Tím se těsto odlepí od hrnku a pak jde dobře vyklopit.

Eva-Leva: nebo dat do hrnku mikrotenový sáček a pak je zatáhnout :-)

Zobrazit starší odpověď

Všechny recepty, které mají u kolonky autor uvedeno www.toprecepty.cz jsou převzané z několika stránek. Na všechny recepty, u kterých uvádme nás, jako autora receptu máme samozřejmě povolení. Bohužel v tak velkém množství receptů, jako je 1500 nemůžeme ručit za originalitu každého receptu. V případě, že nás někdo upozorní, že recept je z jeho stránek a poprosí o jeho vymazání z topreceptů, jak už se nám stalo, vyjdeme samozřejmě vstříc.

pokial viem, tak knedliky v hrnceku robila minimalne 1x za svoj zivot kazda ceska zena, takze tieto recepty koluju kolom dokola a recepty v roznych obmenach na ne su uvedene na kazdej webovej kucharke a kazdej kniznej tiez.
kedze si tejaja aj ty aj ja chodila na spominany web, tak je pochopitelne, ze pozname odtial recepty. vela z nich som si zaradila do svojho repertoaru a nevidim dovod, pokial nie su v tejto databaze, sem ho vlozit. samozrejme uvediem meno damy, ktora ten recept zverejnila.

vybusna: když ten knedlík vyklopím, opatrně nakrájím a dám na talíř. prostě jako s normálním knedlíkem.

Není ten recept převzán z Recepty.cz ?

amira a to potom ten knedlik nakrajas na platky, alebo ho das na tanier v kuse? asi sa hlupo pytam, ale nepoznam to.

Já teda dělám trošku jiný recept, ale to nevadí. Hrnky je dobré dát na chvíli do mrazáku, pak jdou skvěle vymazat, ale musí být vymazané hodně a celé, i po stranách. Po uvaření je nechám asi 5 minut stát a pak je teprve vyklápím z hrnků. Jde to celkem dobře, pokud ne, tak si pomůžu kulatým nožem.

ako sa to dava potom z toho hrnceka von? Pri mojom *stasti* som si ista, ze tie hrnceky budem musiet rozmlatit kladivom....

vybusna: Ne jak to vymažete pořádně sádlem nebo olejem tak skoro sami vylezou.:-D

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
knedlíky v hrnečku, knedliky z hrnecku, knedlíky do hrnečku, houskové knedlíky do hrníčku, knedlík v hrnečku, houskové knedlíky z hrníčku, knedlík do hrnečku, knedlíky vařené v hrnečku, houskový knedlík z hrníčku, knedlík z hrnečku, houskový knedlík v hrníčku, houskový knedlík do hrníčku, knedliky z hrnicku, knedlík do hrníčku, houskový knedlíky do hrníčku, houskový knedlík z hrnku, knedlik z hrnicku, knedlíky do hrníčku, knedliky v hrnicku, houskové knedlíky

Suroviny:
žemle, vejce, mléko, mouka hrubá, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu