Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 358 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,91 g |
Tuky | 1,94 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,07 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 105,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky si umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody.
Krok 2: Zelí si nakrájíme na nudličky, cibuli nahrubo, papriky na kostičky a čili papričky na malinké kousky, nebo je pomeleme. Povařené václavky ještě jednou pořádně propláchneme a spojíme se zeleninou.
Krok 3: Vše dohromady osolíme 2 lžičkami soli a rukama pořádně rozmícháme. Necháme stát asi 15 minut.
Krok 4: Pak nacpeme do skleniček, zalejeme vlažným nálevem a sterilizujeme, jako okurky, asi 15-20 minut.
Zveřejněno 10. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APJP
Moje poznámka
Čalamáda z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APJP
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 23 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 9 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 9 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 9 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 9 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 9 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 9 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 10 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 10 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 11 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 12 hodinami
Tématické fráze:
čalamáda z václavek,
recepty z václavek,
uchování václavek,
vaclavky calamada,
václavky použití,
čalamada z hřibku,
jak uchovat václavky,
čalamáda,
jak se zavařují václavky,
václavky v nálevu,
čalamáda s okurkami,
václavky,
václavky recept,
nálev na václavky,
salát z václavek,
čalamáda s václavkama,
uprava vaclavek,
recep na calamadu,
čalamáda s václavek,
calamada recept
Suroviny:
zelí hlávkové,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
okurka salátová,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
houby václavky,
ocet,
voda,
cukr,
sůl
Komentáře (27)