Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda z václavek

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 358 kJ /
564 kcal
Bílkoviny17,91 g
Tuky1,94 g
Vláknina30,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,07 g
Sůl7,50 g
Sacharidy105,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Václavky si umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody. Krok 2: Zelí si nakrájíme na nudličky, cibuli nahrubo, papriky na kostičky a čili papričky na malinké kousky, nebo je pomeleme. Povařené václavky ještě jednou pořádně propláchneme a spojíme se zeleninou. Krok 3: Vše dohromady osolíme 2 lžičkami soli a rukama pořádně rozmícháme. Necháme stát asi 15 minut. Krok 4: Pak nacpeme do skleniček, zalejeme vlažným nálevem a sterilizujeme, jako okurky, asi 15-20 minut.

Zveřejněno 10. 10. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Tento recept vznikl zcela na mé fantazii jeden rok, kdy jsme měli půl vany václavek. Zeleninu si můžete dát jakoukoliv, např. místo okurky můžete dát klidně cuketu, můžete přidat dokonce i malé růžičky květáku. Nic není třeba vážit, kolik václavek máte, tolik dáte. Je to vynikající, pikantní čalamáda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APJP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APJP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

magdalenka: Já jsem si zrovna dnes donesla ze sklepa. Dostala jsem na ni chuť. Jsem ráda, že chutnala:-)

Dojedáme posledné, takže myslím na teba. Na jeseň narobím toho ešte viac!:-D

magdalenka: Paráááda a dííík!!!:-)) Já jsem taky dělala, ale nakonec zde z Topreceptů podle jiného receptu. Vlastně hodně podobného od Hoskové, jen tam nešly václavky. Ale ty jsem tam v klidu dala! Díky, Magdi!!:-):-))

Jana Remkova: Pridala som foto ako dôkaz.
Ochutnávač z rodiny nevydržal a už dnes jeden pohár otvoril a zbaštil. Posielam ti pochvalu! Bolo s tým veľa práce, ale stojí to za to. :-K

magdalenka: určitě!!! Já jdu na to zítra, taky mám koš václavek, už jsem si je předvařila;-)

Včera som nazbierala dva koše václaviek, dnes som sa do nich pustila, väčšinu som použila na túto čalamádu. Vynechala som uhorku, ale som pridala mrkvu. Urobila som mierne úpravy, ale myslím, že to bude dobré!:yes:

Jana Remkova:joooo...veď to skús tiež tak vyhľadať...:-D keď si pridala jednu čalamádu, môže vyskočiť len jedna čalamáda...:-D

magdalenka: Fakt, jo?:-O

Jana Remkova:neblázni - je to jednoduché, dala som hľadať:čalamáda, autor Jana Remková a vyskočil tento jediný recept!

magdalenka: Tak vidíš!!! Mám to tady! Jsi dobrá!!:-D Já bych to asi nenašla!:-8 Heládní zde není mou silnou stránkou;-)

Uniklo mi to, ale sezóna václaviek len začína...;-)

vlčák: díky:-)

velmi chutné,dělal jsem až těsně před vánocemi ??? já totiž v houbařské sezoně nakládám houby do 3l lahví(pasuje na hrdlu umělohmotné víčko se širokým rantlem od ryb)a teprve po sezoně různě zavařuji do různých sklenic k praktickému použití.Máli někdo zájem o recep pošli e-meil do rubriky "Kam na houby"(kraj KVK)

Teda taky se mi recept líbí a též mi unikl,ještě,že ho Hanka vyštrachala;-):yes:super ukládám,máme rádi houby a toto je super čalamáda:-p;-)+1:yes:

1974andrea: máš recht!:-D:-D

Jana Remkova:Sichr je sichr;-), pak to svedou na Remkovou:-D:-))

1974andrea: 20 min? Tak víš jak, já tak od oka!:-D Jednou jsem jich měla 3/4 vany, myslela jsem, že umřu, ale nakonec jsem to nějak zvládla a díky Bohu, všichni jsme z jejich konzumace přežili.:-D Ale máš pravdu, mám nově velikou knihu o houbách a je to tam napsáno, že 20 min. Raději to opravím;-)

To se mi líbí, loni mi dokonce vyrostly čtyři obrovské trsy václavek na pařezu ze smrku, který jsme na zahradě uřízli. Ale václavky se mají vařit min. 20 minut, jinak jsou jedovaté!

hanahcotton: no, snad budou i letos!:-O

Jak to, že jsem to přehlédla???:-O:-O a loni bylo neskutečné množství václavek :yes:

lenka.opi@seznam.cz jasně, to klidně můžeš, ale já si hříbky nechávám na horší časy, na Vánoce na polívku a na omáčky a václavek byla kupa. fajn, žes to vyzkoušela;-)

Tak tohle je super receptík.Použila jsem sice obyčejné hřibky,a je to skvělá čalamáda.:-)):yes:

Levik, no, dala jsem ji a neloupala. Už jsem to tak dělala, výsledek byl OK;-)

Jani, aspoň ochutnat mi snad dáš, ano?:-):yes:+3.

Jani opravdu,tam dáváš salátovou okurku?:-O ještě jsem jí nezavařovala;-)

šmankotky!! doufám, že jednu skleničku na odzkoušení dáš :-D, letí boďka :yes:

Jani recept vypadá lákavě,:-pdoufám,že mě švagr nějaké václavky dodá a vrhnu se na čalamádu,uděluji bodík:yes:

Tématické fráze:
čalamáda z václavek, recepty z václavek, uchování václavek, vaclavky calamada, václavky použití, čalamada z hřibku, jak uchovat václavky, čalamáda, jak se zavařují václavky, václavky v nálevu, čalamáda s okurkami, václavky, václavky recept, nálev na václavky, salát z václavek, čalamáda s václavkama, uprava vaclavek, recep na calamadu, čalamáda s václavek, calamada recept

Suroviny:
zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, okurka salátová, cibule, chilli paprika čerstvá, houby václavky, ocet, voda, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu