Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z pečených krůtích krků

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie591 kJ /
141 kcal
Bílkoviny4,83 g
Tuky0,38 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Krok 2: Pak je vložíme do zeleninového vývaru, kam přidáme i bobkový list a vaříme asi 40 min. (maso z krku je dost tuhé). Krok 3: Nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky zeleninu, orestujeme rychle na pánvi a vložíme do polévky. Krok 4: Vyndáme krky a obereme z nich maso, které vložíme zpět. Přidáme vlasové nudle, pokud chceme a povaříme ještě cca 4 min.

Zveřejněno 13. 10. 2009

Poznámka autorky spagetka

Já měla vlastní zeleninový vývar z brokolice a květáku, kam jsem dala – sůl, pepř, muškátový květ, tymián

Pečení na vývar mi jako tip dal náš Václav Froněk, já to neznala a musím říct, že to určitě budu používat častěji. Vývar má silnější a plnější chuť a prakticky není třeba jiného koření, což jsou slova mého 90-letého otce, milovníka polívek.

Určitě vymyslíte i jiné kombinace ;-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečených krůtích krků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZ95

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečených krůtích krků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZ95

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Laděnko,loni jsem v troubě pekla kančí kosti na vývar a bylo to vážně chuťově moc fajn:-8Teď jsem pekla krůtí stehna,měla jsem i krky,tak jsem je přidala zvlášť na plechu také do trouby a poté uvařila v papiňáku vývar.Pochutnali jsme si:-QPřidávám foto:-)

Anna Kocikova: jsem moc ráda, že chutnalo, díky :-K:-K:-K:-K

rozmarynaH: děkuju a hlavně, že jste si pochutnali ;-):-p:yes::yes:

V neděli jsem na chalupě dělala polévku z krůtích krků a vzpomněla jsem si, že jsem tady četla recept "polévka z pečených krůtích krků", ale recept jsem neměla a četla jsem ho dááávno:-D Tak jsem je prostě v troubě upekla (asi hodinu)na cibulce a česneku. Bylo to zadarmo, v kamnech se stějně topilo. Pak jsem polévku více-méně dělala podobně jako ty a nakonec jsem tam vložila obrané a nakrájené maso z krků. Polévka byla boží:-* a všem moc chutnala. Manžel říkal, že byla ještě lepší. druhý den. Dík za inspiraci a dodatečně:yes:

Veľmi zaujímavé, človek sa učí do smrti, netušila som tiež, že opečenie mäsa pred varením polievky rapídne zmení výsledok. Ďakujem za rozšírenie vedomostí! +

Spagetko, to je supr nápad pro člověka jako já, který má rád polívky. Tohle je ale vrchul dobroty a barvy. + bodík. Václav

Maris - to mně nenapadlo. Na vývary musí být pomalý hrnec SUPER !!! :yes: Já dělám vždy velký hrnec a dám ho na sporo na nejmenší hořáček. Pak jsou ty 4 hod myslím optimální i z hlediska spotřeby plynu. Jo - a dělám to v nerezovém hrnci Winston s aku dnem (něco jako Zepter) a ten působí jako "polopapiňák" ;-)
Až budu dělat příště, tak to zkusím před tím opéct a dám vědět.;-)
Výbušná - do zeleninového vývaru.

toto mi uplne uniklo....takze opiect do maso a dat do silneho vyvaru???????

S dlouhou dobou vaření / táhnutím / vývaru naprosto souhlasím. Věděla jsem to, ale až teď, kdy mám pomalý hrnec, jsem se o tom přesvědčila v praxi a je to nesrovnatelné. Nikdy bych před tím nevěřila, že ze stejného množství surovin jako dřív, vznikne dlouhým probubláváním tak neuvěřiteně skvělý, voňavý vývar. Vařim většinou přes noc.:-)

Jani R. dobrý a kvalitní vývar uděláš jedině pomalým varem,táhnutím - blbost to není - vyplatí se udělat velké množství a zamrazit, pak si to použiješ dle svého. Jinak to pečení, jsem sice dnes dělala poprvé, ale na chuti to rozhodně získalo. A účet za elektřinu? udělej toho víc a pak jen dovářej ....

No, to by byl teda účet za elektřinu, papriko!:-O To si opravdu možná můžou dovolit v interhotelech, ale já bych se nedoplatila. Já jsem to spagi z pečených kostí nikdy nedělala, asi je to blbost, ale mám dojem, že to dobré z toho masa na kostech už je pryč tím pečením. Na moji polévku, když já dělám vývar nedám dopustit. Ta má sílu. Naše babina vždycky říká, že já rozhodně nedělám "chudobnou" polévku. Tak nevím, třeba to zkusím, až budu mít nějaké kosti a změním názor.;-)

jéééé - tak to mi nějak uniklo.:-8:-8 Omlouvám se.

Papričko, já ale použila už hotový zeleninovvý vývar a šlo mi spíš o tip na využití pečených kkostí. Jinak s dobou souhlasím !!!!

Špagi - neber to, prosím, jako kritiku, ale já když dělám vývar, tak ho "táhnu" cca 3-4 hodiny. Po 40 min. varu už bude maso měkké, ale vývar nebude mít tu správnou sílu. Vím, že ve velkokuchyních se vývar nechal na stoličce táhnout při 75°C třeba celou noc a pak to byla ta pravá síla polévky. ;-)

Tak to jsem taky nikdy nedělala a určitě vyzkouším.

Zrovna ted delam hovezi vyvar. Skoda, ze tvuj recept neprisel o chvilku drive:-(, hned bych to s tim opecenim vyzkousela:-)Vis, ze by me to zhola nenapadlo:-S Vasek ma ale dobre tipy, jen co je pravda:-K Tobe spagetko bodik.:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
kruti krk, krůtí krk recepty, polévka z krůtího krku, krůtí polévka, polévka z krků, krůti krk recept, krůtí polévka recept, pečený krutí krk, krútí krk polévka, krůtí vývar, vývar z krůtího krku, krútí, krůtí krk-recepty, polevka z pecenych kosti, recept na krůtí krk, kruti polivka, krůtí vývar recept, pečená polévka, vařený krůtí krk, krůtí krk pečený

Suroviny:
krky krůtí, vývar zeleninový, kedlubna, mrkev, tuk, nudle vlasové, bobkový list, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu