Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěnky Esterházy

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

2 porcie

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 133 kJ /
749 kcal
Bílkoviny68,96 g
Tuky37,10 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 178 mg
Sodík 336 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy16,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto. Krok 2: Panvicu ak treba tak ocistim od vypekov, pridam dalsie maslo, na rozohriate vlozim na kocky nakrajanu cibulu, poprazim pridam zeleninu, bobkovy list, korenie, vlozim naspat rostenky a podlejem vyvarom. Dusime do makka. Ked su rostenky makke, rostenky vyberiem. Krok 3: Vlejem vino, kvapku konaku a necham stavu dobre prevriet. Omacku premixujem tak aby nebola uplne hladka. Pridam 4 lyzice kyslej smotany a dochutim citronovou stavou.

Zveřejněno 13. 10. 2009

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3564

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěnky Esterházy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5j5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěnky Esterházy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5j5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Tonja: Řízek, tedy myslíte-li ten v trojobalu, se jí v některých slovenských krajích s rýží, v Německu klidně s omáčkou, třeba rajskou, a v Podkrkonoší třeba s knedlíkem a se zelím, to až zas taková perlička není. Prostě podle hesla Jiný kraj, jiný mrav! Ale jak to souvisí s přílohou k roštěnce Esterhazy? :-O

Dovolím si přidat taky jednu perličku do diskuze o přílohách a vzájemných kombinacích. Je to už 50 let, co jsem byl na jedné vesnické svatbě, ženil se můj spolužák. Jako sváteční místní jídlo se podával klasický vepřový řízek (v trojobalu) s rýží a rajskou omáčkou.

Zdenka1 mě včera navedla na tento recept a je to opravdu mňamka. Vonělo to v kuchyni, jak hovězí na divoko společně se svíčkovou.Chlapcům opravdu moc chutnalo a to tajemství, že jim zmizelo trochu koňaku - si nechám pro sebe:-O:-D:-p;-):yes: 12

Tímto jídlem jsem se velmi mé rodině zavděčila. Skvělý recept a zasloužený bodík:yes:

Já to také znám, ale je fakt, že už jsem to dlouho nedělala:-( takže díky za připomenutí a posílám plusík i za ty pěkné fotky:yes::yes: +

To dělávala moje babička...:-p Že bych to také zkusila? Uvidíme, každopádně letí v oblíbené a směrem k tobě bodík, už proto, že chuť znám...:-p

.. toto fakt lubim... my k tomu jeme hlavne tarhonu. Ku kombinaciam jedal mam dve skusenosti - v slovensko-azijskej restike u nas podaval vietnamec vyprazany syr s kapustovym salatom a ryzou a cudoval sa preco si to ludkovia neobjednavaju :-? ale o par dni spravil pre mna nepochopitelnu kombinaciu a to pecene kuracie stehno s koprovou omackou a to som ochutnala a bola to bajecna kombinacia. Doma som potom spravila chrenovu omacku s pecenym kuracim, ale koprova bola asi lepsia kombinacia...

Esterhazy roštěnky taky znám a je to strááášně dávno, co jsem je dělala naposledy. A přitom jsou moc dobré!:-p Díky za připomenutí a za skvělé fotky posílám bodíka!:yes:;-)

Výborný recept a krásná fotka, posílám +:yes::-). Jako příloha by taky byla dobrá tarhoňa ;-)

Já přidávám kapary a sklenku vína, ne koňak. Jenže těch obměn je jako u každého receptu hooodně, takže záleží na chuti každého :-p;-);-):-p:yes::yes:

Roštěnky jedna báseň, fotka fakt nádherná. Dík za připomenutí, už jsem je nedělala ani nepamatuji. Jsou ýborné +:yes::yes::yes::-D

Roštěnky Esterhazy taky neznám. A taky bych volila asi rýži, ale ani těstoviny bych neodvrhla. Kdysi jsem se setkávala v restauraci s člověkem, který si dával smažený sýr s rýží:-(, takže mne taky nic nepřekvapí. A ty vybusna jsi určitě začala chodit na kurzy focení;-). Nádherná fotka, super jídlo;-):yes:

raz tu niekto na topreceptoch pridal recept...tusim vyprazany rezen s knedlou, alebo ryzou?..uz si nepamatam presne...no mne to prislo uplne neskutocne, ale uzivatelia z toho kraja, kde sa to tak robi, hovorili, ze je to uplne normalne a chutne...takze ja uz absolutne nezavrhujem nic..takze si tu ryzu kludne urob

Výbušná ;-) Já má roštěnky spojené s rýží, ale to může být můj problém.:-8 Vzpomínám si, že jsme jednou na dovolené v Turecku dostali kuřecí grilovaná prsa a k tomu rýži (suchou) - tak to se mi tedy zdálo divné :-//

Tématické fráze:
rostenky, řezy esterházy, dort esterházy, hovězí esterházy, rostenky recept, hovězí pečeně esterházy, omáčka esterházy, hovězí esterházi, esterhazy dort, hovězí maso s koprovou omáčkou, hovězí roštěná esterhazy, hovězí maso esterházy, esterházy řezy, vepřová plec esterhazy, dort esterhazi, recept na rostenky, roštěnka recept, esterházy omáčka, esther stavou, recept roštenka

Suroviny:
roštěná hovězí, mrkev, bulva celerová, cibule bílá, olej, máslo, koření nové koření, bobkový list, smetana zakysaná, víno bílé, koňak, mouka hladká, sůl, paprika sušená pálivá, koření

Přidat fotografie receptu