Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Madloch - sytá polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 088 kJ /
499 kcal
Bílkoviny21,29 g
Tuky27,00 g
Vláknina7,32 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,50 g
Sacharidy40,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, promícháme a po chvilce dáme 1 lžíci červené papriky, kterou jen chvilinku (aby nezhořkla), zasmahneme a zalijeme hovězím vývarem. Krok 2: Do polévky dáme brambory nakrájené na kostičky a necháme vařit dokud nezměknou. Krok 3: Pak si nakrájíme salám, který přidáme před zahuštěním, nakrájený také na kostičky. Krok 4: Nakonec zamícháme mouku a druhou lžíci papriky do smetany a zahustíme polévku, pokud je třeba dosolíme a posypeme nasekanou pažitkou.

Zveřejněno 14. 10. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Tato polévka byla u nás oblíbená od mého ranného mládí a teď jsem si na ní vzpomněla. Je opravdu dobrá, sytá, rychlá a když si k ní vezmete rohlík, nebo jiné pečivo, nemusíte už nic jiného vařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Madloch - sytá polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvO9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Madloch - sytá polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvO9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (72)

MamlajdaD: a nejednalo se tenkrát náhodou o tuto br.kaši s trochu podobným názvem?

Bibinka: Já tento typ polévky často vařím, protože vnuci jsou polévkoví a moc nám chutná. Dávám šlehačku a někdy přidám uvařené kysané zelí, někdy trochu sušených hub, klobásu. Já ji mohu i studenou:-) Vděčný recept:yes::yes:

Bibinka: Jestli dovolíš, tak jen zmíním pro zajímavost můj poznatek s názvem polévky "madloch". :-8 To slovo jsem totiž slyšela poprvé jdyž jsem byla malá školačka, ale v souvislosti s jiným jídlem. Byla jsem si hrát u kamarádky a když obědvali, pozvali mne ke stolu a jestli prý jím madloch. ;-) Nevěděla jsem, co to je, doma jsme to slovo nepoužívali, ale moc dobře to vonělo, tak jsem řekla, že ano. A víš, co to bylo? Bramborová kaše k omáčce s nějakým masem. Jaká to byla omáčka, to už nevím, ale madloch mi moc chutnal!! :-D Budu si muset nějakou kaši s omáčkou uvařit. ;-) Moc zdravím a zkusím si brzy uvařit i ten tvůj madloch, polévek není nikdy dost! :yes::-K:-K:-K

slava54: Slávku, jaké zelí jsi použil, hlávkové, nebo kyselé?

Přidal jsem zelí a výborný.<3

Bibi dnes u nás byla tato polévka,vařila jí jedna topačka u nás doma,má s ní velkou zkušenost,vařila jí podle tebe už mnohokrát.Všichni jsme si pochutnali.;-):yes:

Simona Skolakova: Simčo, to mám ohromnou radost a děkuji Vám oběma :yes::yes::yes:

Právě jsem ji dovařil.Opravdu je jako bramborový guláš,ale to nic nemění na tom že je dobrá!

SKLAR: Děkuji, hlavně, že chutnalo :yes:

tato polévka vypadá dobře a určitě je i sytá...musim taky jednou vyskoušet:-)

Pro Kocoura: a vyzkoušel jsi tuhle polévku uvařit? Pokud ne, nemá tu tvůj koment co dělat, protože tuhle laskominu po mně vyžadují i mé mlsné neteřinky, kterým ledasco nevoní.
A pro ostatní- je vážně moc dobrá, teď v létě k ní stačí křupavá domácí houstička a je navařeno!

Vylepšený buřt guláš ;-(

kokronilla:Moc jsi mě potěšila, že jsi jí uvařila a dokonce, že u vás zdomácní-díky moc:yes:

Právě jsem dovařila, je opravdu výborná, zařazuju do jídelníčku :yes:

V prvni chvili jsem to chtela dokyselit, pripomnelo mi to zelnacku :-) Podle rad nize jsem parek osmazila s korenim. Je to dobre, zase nejaka zmena :-p

Ahoj, dnes vyzkoušené a je opravdu výýýborná, děkuji za tip :-K

Polévka měla doma úspěch - díky za recept. Je fakt, že i mně to připomíná silně buřtguláš či frankfurtskou, takže třeba o velké originalitě bych u madlochu asi nemluvila, ale ve výsledku je hlavní to, že to u nás doma všem chutnalo ;-)

Polévka je bezvadná a použila jsem na koření čajové vajíčko,nemusím ho pak složitě lovit v polévce.Díky za receptík.:-K

bara:Baruš díky, jsem potěšena, že chutnala;-):yes:

výborná! také jsem dala jen půl kelímku smetany a cibule 3, ale recept si píšu a dík za něj :) máš bodíka :):yes:

rosi355: Rosi, děkuji za pochvalu-potěšila mě a jsem moc ráda, že jste si pochutnali;-)

Opravdu výborná polévka, moc jsme si pochutnali. Děkuji.

chocolate: Chocolate, to jsi mě potěšila, že jsi Madloch uvařila a že chutnal;-) Díky moc:yes:

Právě jsem ji dovařila a je moc dobrá.Starší dceři se moc líbí název;-), frankfurtskou vařívám, ale tahle je díky koření přece jen trochu jiná:yes:.Použila jsem drůbeží párky, které jsem před přidáním do polévky opekla.

dělala jsem a dělám doma často. a dokonce chutnala i synovcům (ti ale nejedí, ti žerou) a moc ji chválili:-D:-D:yes:

buryna:Burino, díky, že jsi vyzkoušela a když už děláš podruhé, tak asi u vás zdomácní a z toho mám velkou radost:yes:

Dělala jsem už podruhé. Je opravdu moc dobrá. Podle Ternetky jsem opekla párek už s cibulkou. Mooooc dobré ;-):-p:yes:

Janis06, jsem moc ráda, že chutnala;-)

Výborná, před chvílí jsem jí dovařila :-) Jen jsem smetany dala jen pul kelímku a zlepšila to kousíčkem slaninky nakrájené na kostičky ;-) přidávám bodík :yes:

Surikatako, odpovídám pozdě, ale přece, nějak mi to uteklo. Smetana na šlehání sladká, nebo 12%.

Dobrý den,

chci se zeptat,ta smetana je sladká nebo zakysaná.Díky za odpověď. Marcela

Katynko, díky udělala si mi radost a manžel taky, je fajn, že jste si pochutnali. U nás je také moc oblíbená;-)

Perfektní :yes::yes::yes: no prostě super polévka,manžel takovéhle polévky zbožňuje i když já je moc nemusim,ale tahle chutnala aj mě. Děkuji a posílám bodíček :-)):yes::yes:

Dášo, posílám pozdrav do Canady a jsem ráda, že až tam má moje polévka ocenění a fakt mě to potěšilo:-K Pozdravuji i manžela a mějte se prima:yes:

Bibinko,
dekuji za skvele receptiky, muj pritel polivky moc nepapka, slovo STEAK je pro nej jidlo, ale tvoje polivky papka moc rad... :)))) Uz se tesim na dalsi skvelej recept ... D.:-p

Gabrielo, jsem moc ráda a se mnou i ostatní, že jsi tu spokojená:yes:a když sem chodíš denně, tak zajdi taky na pokec, tam se povídá o všem možném i nemožném:-D

Bibinko,moc děkuji za přivítání co jsem našla topíky,tak sem nahlížím každý den.A ještě jsem se nesetkala s lidičkama který jsou tak vstřícní a milý jako tu.Za to velké díky:-K:-*:-8

GabrieloSlánská, především tě chci pozdravit a přivítat v naší Topkové rodině, jíž si se právě stala členem svým zaregistrováním, což je moc dobře a ať se ti tady s náma líbí;-)
Děkuji, že Madloch už u vás zdomácněl, to je to, co mě nejvíc potěšíííí:-!:-)

Už jsem jí vařila dvakrát a je fakt výborná.Bodík už jsem dala:-p:-*:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Posílám bodík,protože tuhle polívečku můžu :-):-p

Tak madloch patri k mym nejoblibenejsim ze vsech jidel. Delam ho skoro stejne, jen jako Ternetka nakrajenou uzeninu osmahnu spolu s korenim. Bodik je Vas!:yes:

bodik nebodik, ak sa je foto na zjedenie a ingrediencie vsetky dobre, tak ho dam a recept ulozim..nejde o bodiky,ale o databazu receptov..koho trapia bodiky,nech si ich nevsima a drzi sa vylucne len receptu..polievka vyzera dobre, takze 19:yes:

A není lepší být na sebe milí, pochválit a potěšit, než se věčně dohadovat, rýpat nebo se dokonce hádat, jako je tomu na jiných stránkách o vaření? ;-):-) Také většinou boduji až po vyzkoušení, ale pochválím ráda. Úsměv a dobré slovo ještě nikomu neublížilo...:-K

Spuname, za prvé se necítím být nějaký oblíbenec, jen jsem tady déle než ty;-)a za druhé dělám buřtguláš úplně jinak a má zcela jinou chuť, např.česnek, majoránka, zásadně bez smetany....atd.nebudu to vypisovat:-!Pokud ty toí děláš, jako můj Madloch, pak je to tvoje věc a tvůj problém:-SJe spousty jídel, kde se snoubí pár základních surovin a ostatní je jinak a i v postupu je velký rozdíl a jde tím pádem o zcela jiný pokrm:-p Nic ve zlém-sorry;-)

Podle surovin to dělávám také, ale u nás je to normální bramborový guláš, někdy více zahuštěný, někdy méně.:-) Ale jak píše níže samouk/neregistrovaný, všimla jsem si, že pokud zadá recept někdo z oblíbenců, tak je z toho recept s velkým R. Nic ve zlém, ale podle mne by bylo férovější dávat body až po vyzkoušení receptu - já vím, že je to nereálné :-O Doufám, že mně neukamenujete, ale je to můj postřeh;-)

Miszo, doufám, že jsi měla o výkendu s jídlem úspěch:-),těší mně, že jsi si ode mne vybrala recepty-díky;-)

Tento víkend byl skoro Bibinkovský.:-D Polévka byla taky super, vkládám foto a díky za bezva chutné recepty:-K Bodík už jsem dávala;-)

Tématické fráze:
syté polévky, sytá polévka, polévka, recepty polévky, moučník ranná rosa, frankfurtska polivka, syté polévky recepty, frankfurtská polévka, sytá polévka recept, ranná rosa recept, recept ranná rosa, syta, recept na frankfurtskou polívku, recept na polévky, rychla syta polevka, ranna rosa moucnik, jak uvařit buřtguláš, frankfurtská polévka recept, recepty.frankfurtská polévka, recepty na polévky

Suroviny:
cibule, brambory, salám měkký, koření nové koření, pepř, bobkový list, bujón hovězí, smetana 12%, mouka hladká, paprika čerstvá červená, pažitka, sůl, olej

Přidat fotografie receptu