Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselé brambory

Přílohový salát ke smaženému, nebo pečenému masu může být vítanou změnou k obligátním bramborám, či kaši. Dochuťte si ho podle vlastní chuti do kysela nebo sladkokysela trochou láku z okurek a cukrem.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iriska Iriska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 626 kJ /
1 345 kcal
Bílkoviny21,96 g
Tuky56,34 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy174,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostičky (jak je kdo zvyklý). Polijeme olejem, opepříme. Okurky i cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám. Krok 2: Do hrnku si dáme vývar nebo bujon z kostky. Přidáme ocet a cukr, případně sůl tak, aby byl nálev chutný sladkokyselý. Záleží na chuti. Krok 3: Teplé nalijeme na brambory a opatrně promícháme, aby se brambory úplně nerozbily. Dochutit můžeme přilitím nálevu z okurek, případně přisypat cukr, přidat ocet nebo sůl.

Zveřejněno 18. 10. 2009

Poznámka autora Iriska

Podáváme s jakýmkoliv pečeným nebo smaženým masem.

Ty řízečky jsou z býčích žláz podle receptu

http://www.toprecepty.cz/recept/6162-rizky-z-bycic...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselé brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOZO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselé brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOZO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Iriska: když do něj přimícháte 1 vajíčko uvařené na tvrdo (a vynecháte cukr s masoxem) je to starý bramborový salát,u nás moc oblíbený.Vařila ho už moje babička - u nás se jí vychlazený ,např. ke kaprovi na vánoce.

Koubkova:Cathleen to správně zodpověděla. Já už jsem taky psala, že to je jedno, jak kdo má rád. Může se jíst teplý, ale musí se velice opatrně promíchat, aby se brambory při promíchání úplně nerozmačkaly. I studený chutná dobře.

Koubkova: než se tu třeba Iriska staví - my ho měli vychlazený, manžel si ho maličko ohřál (nemá rád na zuby kombinaci horkého masa a studeného salátu) ;-)

Iriska -mám otázku brambory se jí, teplé nebo studené ;-)

babiminka:Vyzkoušej, je malinko jiný než ten tvůj. Ale určitě bude taky chutnat. Já zase vyzkouším ten tvůj.;-)

cathleen: Ivi, nám taky. Moc. A jakémukoliv masu. A děkuji za fotečky.

:yes: tenhle recept někdy vyzkouším, já dělávám tzv."rychlý bramborový salát",někdy taky zvaný"židovský" - do nakrájených uvařených brambor přidám lák z okurek, česnek utřený se solí,okurky na kostičky, kapku oleje a dávám i jarní cibulku +pepř-máme to moc rádi:-))

Včera jsem dělala už aspoň potřetí - moc nám brambory v této úpravě chutnají:yes:

:-p:yes::yes:+

Takové jednoduché saláty mám moc rád, dělávala je babička i maminka a já je také dělávám v různých obměnách. Posílám pátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Tento salát pamatuji z dětství! :-) pouze bez vývaru z masoxu. Už jsem ho dělala i já, manžel majonézu moc nechce a tak kombinuji salát všelijak :-):yes:+4.

Ano, podobný salát s hořčicí jsem už taky dělala. Je podle receptu pana Petra Stupky. Uvařené žloutky ze 3-4 vajec jsem rozmíchala s hořčicí, uvařené bílky jsem nasekala na drobno a přidala do salátu. To už je podobné jako kdyby tam byla majonéza.

Dávám +. Moc dobře znám, dělala už moje babička. Přidávala do zálivky hořčici. :-)):yes:

Dělám docela často, nejvíc nám chutná vlažný a přidávám ještě trochu hořčice, ale nedávám cukr. Většinou ho máme ke karbanátkům nebo k sekané:-p

tak tento salát dělala i moje nebožka tchýně (Slovensko), byl velmi jedlý :yes:

Tématické fráze:
kyselé brambory, kysele brambory recept, německé kyselé brambory, židovský bramborový salát, recept kyselé brambory, kyselý bramborový salát, brambory v nálevu, sladkokyselé brambory, studené brambory, bramborový salát na kyselo, recept na kyselé brambory, kyselý salát z brambor, brambory na kyselo, brambory v kyselém nálevu, kysely brambory, studený salát z brambor, brambory kysele, nemecké brambory, německý bramborový salát, bramborový salát kyselý

Suroviny:
brambory, okurky sterilované, cibule, vývar masový, sůl, ocet, cukr, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu