Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené knedlíčky s mangoldem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 455 kJ /
5 606 kcal
Bílkoviny186,39 g
Tuky300,48 g
Vláknina35,50 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 5,72 g
Sůl13,83 g
Sacharidy521,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky nastrúhame na strúhadle s najmenšími slzičkami (nie na strúhadle na placky) a s múkou, vajciami a soľou vypracujeme cesto. Vytvarujeme knedlíčky s priemerom asi 4 cm a vo vriacej osolenej vode ich varíme 10 minút. Scedíme. Krok 2: Do vymasteného pekáča natrháme umytý mangoldu tak, aby pokryli celý pekáč a uložíme guľky tesne k sebe. Krok 3: Smotanu rozmiešame s vajíčkami, osolíme, okoreníme a polejeme guľky. Posypeme na malé kocôčky narezanou slaninou. Pečieme v rúre pri strednej teplote 30 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a ešte 10 minút zapečieme. Podávame s hlávkovým šalátom.

Zveřejněno 20. 10. 2009

Poznámka autorky tejaja

Vodu, v ktorej sa varili knedlíčky nevylejeme, ale pridáme do nej narezanú mrkvu, mangold alebo zeleninu podľa chuti, na kocky narezané zemiaky a uvaríme do mäkka. Dosolíme a pridáme prelisovaný cesnak.

Namiesto mangoldu môžeme použiť špenát alebo hlávkový šalát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené knedlíčky s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L794

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené knedlíčky s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L794

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Mangold miluju, pěstuju si ho na zahrádce, jenže už není :-(Zkusím listový špenát, to je hodně podobné;-):-8

Coco, díky za tip. Až se uzdravíme, dojedu se tam podívat. Manžel sice pracuje v centru, ale toho tam posílat nebudu, bůhví, co by donesl...:-D

Mangold se většinou prodává na venkovních trzích. Pro Pražany bych doporučila Havelské tržiště (občas tam bývá) anebo Country life v Melantrichově ulici (pod Havelákem) - zrovna včera ho tam měli celou bednu ;-)

Takové klasické kombinace chutí jsou prostě nejlepší. :yes: Terezko, máš moc pěkné fotky a ty knedlíčky - jeden jako druhý :-O;-)
Mangold znám, babička ho pěstovávala na zahrádce, ale ani nevím, jestli se prodává. Je moc dobrý, asi se po něm budu muset poohlédnout.

Já mangold viděla,ale nikdy jsem s ním nevařila,nevím ani jak chutná.Ale též mi recept zaujal.:-)

Když já neznám mangold:-8:-8, tedy znám ho z knížek, ale na vlastní oči jsem ho ještě neviděla. Recept nevypadá marně, ale asi bych dala místo mangoldu ten špenát nebo kapustu (kterou jedla poprvé až díky TOPkám;-) ).;-)

:-):yes:

Tématické fráze:
mangold recepty, recepty z mangoldu, mangold recept, mangold salát, co je mangold, jídla z mangoldu, recepty na mangold, lívance s mangoldem, co je to mangoldu, co je to mangold, pizza s mangoldem, zapečené brambory s mangoldem, salát s mangoldem, recepty mangold, cepty z mangoldem, placky z mangoldu, recept s mangoliem, salát z mangoldu, salát mangold, mangold obchod

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, mouka polohrubá, smetana sladká, vejce, pepř, sůl, květ muškátový, slanina uzená, sýr tvrdý, mangold

Přidat fotografie receptu