Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 006 kJ /
1 913 kcal
Bílkoviny13,78 g
Tuky199,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 246 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,20 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a asi 5 minut povaříme v osolené vodě. Krok 2: Slaninu nakrájíme na nudličky a spolu s velmi drobně nasekanou cibulkou ji opékáme asi 10 minut. Podle potřeby přidáme máslo. Krok 3: Zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, promícháme a zalijeme mlékem a smetanou. Uvaříme hustý bešamel, ve kterém necháme rozpustit tavené sýry. Krok 4: Osolíme, opepříme, postrouháme muškátovým oříškem a případně dochutíme vegetou. Krok 5: Bešamel dobře promícháme s povařeným květákem, vsypeme do zapékací misky a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C asi na půl hodiny.

Zveřejněno 21. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WL6g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WL6g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

To jsem ráda, že jsi tak rychle vyzkoušela a že chutnalo :-). Fotka je úžasná. Mimochodem, s tou parmazánovou strouhankou je to výborný nápad, dokonce mi zbyla z předchozího vaření (ta stehýnka s parmazánem) a bohužel mě nenapadlo to s ní posypat :-S. No jo, no... Tak podruhé...

Dnes byl k obědu, před koncem zapékání jsem jej posypala strouhankou promíchanou s parmezánem. Moc jsme si pochutnali. ;-) :yes:. Takto vypadala manželova porce k obědu.

Tak to je moc dobré, dělám podobně, ale místo anglické používám šunku. Díky za připomenutí, příště dám taky anglickou:-p a je to +:yes:

Eli, hned bych si dala, tak si jdu raději dát dalamán a šunku, abych se mohla na ty recepty vůbec podívat:-)):yes:

Eliz, děkuji, já věděla, proč kupuju květák, který mají v Albertu v akci :-D:-D:-p:yes:

zajímavé ;-)

Alenko, doufám, že ti bude chutnat, když už tě recept vyhnal ven pro květák...;-):-))
Všem děkuji za milá slova a body - samozřejmě. Vařte a foťte! :-K

Me moc chutna spojeni kvetaku s besamelem a kdyz si k tomu domyslim jeste tu slaninku,:-p nemohu nez dat bodik.:yes:

mnam.... nemozem sa rozpisovat bezim kupit kvetak a leti bodik, lebo kvetak lubim a takto som to este nepoznala a nerobila, ale odhadujem to, ze to bude u mna velmi oblubeny recept

Elizo, to je jistě dobrota, květák jsem spotřebovala do těch ledvinek, ale až ho v brzské době koupíme, tak jdu na to:-!Tu chuť mám úplně jasnou a posílám ti boda:yes:

mám v lednici "hlavu" květáku, další tip jak jej připravit ;-)

Tématické fráze:
zapékaná květáková hlava, zapečená květáková hlava, zapečený květák v bešamelu, květák v bešamelu, květák zapečený, jak připravit květák, květák recepty, zapečený květák, kvetak besamel, zapečený květák vcelku, zapečený květák vcelku, květák, jak připravit květák k obědu, bešamel na květák, jak připravit bešamel, kvetak zapeceny v besamelu, květák vcelku, zapékaný květák a bešamelem, bešamel ze smetany, zapečený květák s anglickou

Suroviny:
květák, slanina anglická vcelku, cibule, sýr tavený, máslo, mléko, smetana ke šlehání, mouka hladká, petrželka, ořech muškátový, podravka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu