Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 032 kJ / 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,35 g |
Tuky | 38,91 g |
Vláknina | 12,46 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 151 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 42,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji si orestujeme dosklovita nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a prudce za stálého míchání restujeme zase až do tuku.
Krok 2: Maso shrneme k okrajům a do tuku přidáme mletou papriku, necháme za stálého míchání jen zpěnit, přidáme drcená rajčata, prolisovaný česnek, vše krátce promícháme a přidáme vodu, kousek masoxu a necháme chvíli dusit. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a na kousky rajče. Zase malou chvilku podusíme a maso zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Já používám tzv. suchou jíšku, což je mouka opražená nasucho. Může se zahustit i klasickou jíškou.
Krok 3: Přidáme fazole a necháme pořádně zvolna provařit. Dochutíme a podáváme. Jako příloha se hodí chléb, malé bramboráčky, já měla dosti ze zdejších stránek. Do směsi se může přidat i na kolečka nakrájená a osmažená klobása a směs se dá udělat i pikantní, může se přidat sterilovaná kukuřice, každý prostě co má rád. Množství ingrediencí si můžeme upravit dle svých zvyklostí a hustotu jídla si upravíme tak, aby vyhovovala.
Zveřejněno 22. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté maso s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xnGr
Moje poznámka
Mleté maso s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xnGr
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 12 minutami
Plněné ořechy
Handour před 23 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 48 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 56 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
fazole s mletým masem,
mlete maso s fazoli,
maso s fazolemi,
mleté maso fazole,
mleté maso a fazole,
mleté maso recepty,
kovbojské fazole s mletým masem,
jak upravit mleté maso,
fazole mleté maso,
vepřové maso s fazolemi,
recepty z mletého masa,
mleté hovezí s fazolemi,
mleté maso,
recepty s fazolemi,
mleté maso recept,
fazole a mleté maso,
mexické fazole s mletým masem,
recept s fazolemi,
maso s fazolema,
maso s fazoli
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
olej,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
rajče drcené,
mouka hladká,
masox,
rajče,
paprika čerstvá červená,
fazole ve slaném nálevu
Komentáře (16)