Hovězí vývar se zeleninou
V sychravých dnech patří na stůl silný hovězí vývar. Tento z našeho receptu získává 10 bodů z deseti možných. Je silný, plný zeleniny a chuti bylinek. S drobnou těstovinovou zavářkou a vloženým masem vykouzlí spokojené úsměvy strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 456 kJ / 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,48 g |
Tuky | 15,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 371 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější). Chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost). Přidáme celý pepř (v sítku), osolíme a velmi pozvolna vaříme.
Krok 2: Když začne maso měknout, přidáme nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, pórek a vaříme doměkka.
Krok 3: Ke konci přidáme trošku Vegety, můžeme přidat špetku šafránu a pokud je třeba, tak dosolíme. Taktéž dáme nasekanou petrželku s libečkem.
Krok 4: Ke konci vyjmeme z polévky sítko s pepřem a také maso. To nakrájíme na menší kousky, nebo ho použijeme na hlavní chod.
Krok 5: Do polévky zavaříme menší těstoviny. Můžeme je uvařit i zvlášť. Nakonec do polévky vložíme nakrájené maso a podáváme.
Zveřejněno 24. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZL6
Moje poznámka
Hovězí vývar se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZL6
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 3 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 5 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 6 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 6 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 7 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 21 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 22 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 22 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 22 hodinami
Tématické fráze:
hovězí polevka se zeleninou,
zakalená polévka,
hovězí vývar,
zakalený vývar,
hovězí vývar v papináku,
hovězí vývar recept,
zakalena hovezi polevka,
jak na zakalenou polévku,
hovezi polevka v papinaku,
hovězí vývar z masa,
cisty hovezi vyvar,
zakaleny hovezi vyvar,
hovezi vyvar z papinaku,
vývar v papiňáku,
vývar,
jak na čistý hovězí vývar,
výborná hovězí polévka,
polévka z hovězího vývaru,
hovězí vývar čistý,
polévka hovězí vývar
Suroviny:
maso na polévku,
mrkev,
celer,
petržel,
květák,
pórek,
cibule,
pepř,
šafrán,
sůl,
petrželka,
libeček,
zavářka
Komentáře (16)