Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s krevetami

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 porcia

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 828 kJ /
437 kcal
Bílkoviny16,77 g
Tuky9,91 g
Vláknina5,48 g
Cholesterol 215 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy67,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety necham rozmrazit pri izbovej teplote, osusime ich. Krok 2: Na panvicke rozpustim maslo, naplatkujem nan cesnak a osusene krevety na masle prehrejme najviac 2 minuty. Krok 3: Podla navodu uvarime cestoviny vo vode, do kt. sme pridali lyzicu olivoveho oleja. Scedime ich. Krok 4: Zltok v miske rozslahame a pridame don hladku muku, aby vznikla hladka redsia hmota, po castiach pridavame studeny vyvar. Krok 5: Misku s vajecnou zmesou povarime vo vodnom horucom kupeli, pridame smotanu a dalej miesame, aby nam nevznikli hrudky. Krok 6: Omacku dochutime solou a ciernym mletym korenim. Krok 7: K horucej omacke pridame horuce cestoviny, premiesame zlahka. Navrch posypeme krevetami. Keby som mala zeruchu, tak posypem vsetko este zeruchou...ale som nemala :o(

Zveřejněno 26. 10. 2009

Poznámka autorky vybusna

zdroj -> Dobre jedlo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yorV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yorV

Komentáře (24)

Pecka, všichni jsme si pochutnali.

Tak jsem po večeři. Byly výborný. Jak krevetky, tak omáčka. Těstoviny jsem použil barevné nudle a krevety byly tygří a navrch jsem to posypal čerstvou bazalkou. MŇAM.:yes: Přidávám fotečku.

to pipre: Krevet se neboj! Ani pripravy, natoz pozreni! Skvele jsou s rozpecenymi bramborami a prelite omacku z majonezy, kecupu a worchestru. Dnes jsem je zrovna balila do listoveho testa - primichala jsem je do besamelu a plnila jimi kapsicky. Bylo to mnamozni a zvladam to i ja, naprosty kucharsky antitalent!

Krevety mám ráda jen já:-) Doma to nikdo nemusí:-( Ale vypadá to moc chutně, je to levné a určitě to vyzkouším.;-) Dávám bodíka:-))

Výbušná, na krevety zatím v obchodech jen koukám, nemám odvahu je připravit a pozřít:-) Ale jak tak koukám na tvoji fotku, tak v těch malých kouscích a takto upravenou bych si i dala:-) A když ještě čtu komentáře jiných, jaká je to dobrůtka, tak se zřejmě o něco podobného i pokusím :-) Už za to, jak si mne navnadila a také za hezké fotky dávám bodík:yes:10.

Moc krasne fotky a moc velka dobrutka.:-p Ja bych mohla ty "potvory" snad porad:-O. Posilam bodika:yes:

Magdalenko, naprosto souhlasím s tím, cos napsala v závorce - takto přesně postupuju u jediného jídla - u sladké rýže se skořicí, kterou můj mužíček zbožňuje a mohl by ji mít 10xtýdně:-D:-D a kterou já prostě neochutnám, nemůžu... Takže mu ji uvařím "poslepu" a jelikož už za ta léta odhadnu chuť, osladím přiměřeně a zbytek si už musí doladit sám ;-);-)
Ale jako i výbusna i další, co bychom pro své miláčky neudělaly, že? :-K:-K

Výbušná, nádhera! Milujem tieto veci, ale sa ich neodvažujem variť, dávam si ich iba pri mori, alebo v reštaurácii. Oceňujem Tvoju odvahu aj vzťah k vareche, vlastne k milovanej bytosti, že odhodíš všetky zábrany a dáš sa na to! Tieto morské veci vedia u mnohých vzbudiť až odpor...+
(Čo sa mojeho varenia týka, niektoré jedlo uvarím milovanej bytosti tak, že sotva ochutnám, iba aby som vedela, či treba dochucovať. Ak to nejem, ale on miluje...No čo už s ním?)

Já po mořských potvůrkách moc netoužím, ale vypadá to opravdu moc hezky a jedle. Co bysme pro ty svoje drahé polovičky neudělaly:-D:yes:

Výbušná:-)nezbylo trošku?U nás to nikdo nepapá(jen já-takové chobotničky,krabi,..mňam:-p) a jen pro sebe jsem líná to vařit:-(,ovšem když vidím,jak z lásky k muži tu jednu porcičku vykouzlíš,tak půjdu do sebe a začnu se mít taky tak ráda;-):-D.Posílám boďku a tuhle mňamku si udělám:-p;-).

Krása - nádherné těstovinky s krevetkami, kromě mého muže bychom baštili všichni (věřím, že i on se časem přidá ;-) )+ boďka;-)

Vybusna ani mě by tímto pokrmem nikdo nenadchl.Omlouvám se, ale mořské plody mi nic neříkají.:-((

Krásná fotka, mořské potvůrky miluju:-p:-p, ale krevetky přece jenom nejvíc, připomínají mi raky, které jsem jako dítě baštila, když jsme je občas s bratrancem nachytali v potoce:-8:-)

Tak to jsi zabodovala. S těstovinami jsem krevety ještě nejedl. Ale vypadá to luxusně, takže určitě vyzkouším. Dík za inspiraci. :yes: Škoda, že můžu jen jeden bodík.

Výbušná, ani já bych to nejedla, ovšem kdyby si to někdo přál, tak bych je s láskou udělala. Normálně vařím i to, co nemám ráda, nebo vůbec nejím a dělám to pro ty členy rodiny, co to milují. Nikdy bych nemohla nic upéct sladkého, protože to nemusím od narození vůbec a třeba taťulda to má hóóódně rád;-)

Super, vybusna, i já musím vařit i to, co zrovna nemusím a to jsou právě těstoviny!:-D:-)), ale za to odříkání, co si musíš vytrpět máš u mne plus;-)

boze prepac olina16....:-) ja som si to vobec neuvedomila...:-*

Díky, no jo čierné korení je pepř. musím oprášit slovenskou kuchařku:-)

olina16....no ciernym mletym korenim....akurat potom povrch hotoveho jedla som posypala takou zmesou bylinkoveho korenia, lebo som nemala nic cerstve...zerucha je rericha...

Tak to tedy obdivuji, že dokážeš vařit něco, co ti nechutná...:-O Já například nejím vnitřnosti a tak je nejí ani moje rodina. Prostě to nevařím, ani to neznají a možná i díky mně - mému odporu - ani nemají zájem to ochutnat...;-)

Omáčku ochutíme solí a kořením - ale jakým? A zerucha taky nevím co je. Ale jinak se mi to líbí a určitě vyzkouším:yes:

no ..mna by s tym nikto nenakrmil..aj som robila iba jednu porciu, ani neviem ako to chutilo....a zerucha....rericha?

Mimochodem - co je zerucha...:-O?

To se mi líbí... Krevety jsem nedělala ani nepamatuju a přitom je mám moc ráda :-p. V podstatě asi jako jediné z "mořského ovoce" a to jsem je kdysi ochutnala nevědomky a náhodně v nějaké mražené thajské směsi...
Moje chyba, nejsem schopná (jakože ochotná) ani ochutnat chobotnice, kalamáry, mušle,ústřice ba ani kraba (no toho i z finančních důvodů...:-D ) Ovšem malé krevetky, to je něco jiného. Mám je ráda v kombinaci se smetanou, česnekem a čerstvou koriandrovou natí :-p.
Hezký recept a bod ode mě...:yes:

Tématické fráze:
těstoviny s krevetami, krevety s těstovinami, těstoviny s krevetami a smetanou, těstoviny s krevetami recept, recepty s krevetami, těstoviny s krevetama, krevety a těstoviny, recepty na tygří krevety s testovinami, krevety s česnekem a testovinami, krevety testoviny, krevety s těstovinama, recept krevety s testovinami, těstoviny krevety, recept s krevetami, recept na krevety s těstovinami, těstoviny s krevetami recepty, krevety recepty s testovinami, recept testoviny s krevetami, krevety s těstovinami recept, jak vařit krevety

Suroviny:
nudle široké, krevety mražené, česnek, olej, máslo, žloutek, mouka hladká, vývar, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu