Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sibiřské pelmeně

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bedmax

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 920 kJ /
2 371 kcal
Bílkoviny168,34 g
Tuky35,79 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 718 mg
Sodík 473 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy336,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opracujeme a nakrájíme na menší kousky, aby šlo snadněji umlít. Krok 2: Pak maso umeleme. Krok 3: Směs osolíme, opepříme a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, která ale nemusí být. Krok 4: Jakmile máme maso umleté, ochucené, tak vše řádně propracujeme.Během propracovávání můžeme přidat trošku vody, aby se sekaná lépe vypracovala a nebyla suchá. Krok 5: Potom směs odložíme stranou do mísy a nachystáme si na pracovním stole nudlové těsto. Krok 6: Nudlové těsto připravíme z polohrubé mouky, špetky soli a celých vajec, kdy na každé vejce dáme jednu až tři skořápky studené vody. Krok 7: Vypracujeme těsto, aby se nám nelepilo na prsty a bylo vláčné. Krok 8: Jakmile máme těsto vypracováno, oddělíme kousek a vypracujeme na válu slabší placku. Krok 9: Placku pomoučníme, aby se nelepila a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi 5 cm. Kolečka dáme stranou. Krok 10: Zbytek vykrájeného těsta můžeme ještě jednou rozválet nebo z něj udělat drobení do polévky. Krok 11: Jakmile máme vykrájená kolečka, dáme do jejich středu zhruba vidličku náplně. Krok 12: Naplněné kolečko s masem ohneme v prstech tak, aby konce vzniklého půlměsíce se dotýkaly a po krajích je pevně spojíme. Krok 13: Tento půlměsíc ještě jednou ohneme v prstech tak, aby nám vznikl tvar přibližný mušličce. Krok 14: Pelmeně skládáme na pomoučněný tác. Krok 15: Připravené pelmeně vkládáme do většího množství vroucí osolené vody. Při vaření musí mít pelmeně dostatek vody, aby po zavření ve vodě plavaly. Krok 16: Pelmeně vaříme za občasného míchání asi deset minut, zhruba po sedmi minutách je můžeme ochutnat. Krok 17: Po uvaření je scedíme. Krok 18: Sibiřské pelmeně rozdělíme na talíře. Pelmeně se zalévají horkým hovězím vývarem nebo bujonem z kostky.

Zveřejněno 27. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sibiřské pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L77g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sibiřské pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L77g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Tak ja se v Novosibirsku ucil jiny recept. Testo bez vajec, jen mouka a voda. Do naplne musi rozmixovana cibule (namisto jakesi vody). Ta rozmixovana cibule tomu totiz da onu velice specifickou chut - uvidite, je to uplne jine. (maso namlete velice na jemno - a celou napln je treba tak 10 minut poradne prohnetat i s tou cibuli a peprem) .... Podava se pak se zakysanou smetanou.

casino: Hezké, přikládám video, jak to funguje:
http://www.pipera.cz/jak-na-to/

Na pelmeně je udělátko, viz foto:-)

Vaydycova Jirina 20. 7. 2010 13:30
miluji pelmene jsou vynikajici jen tak polite rozpustenym maslem a pokapane octem nema chybu:yes::yes::yes:

Mam to moc rada! protoze znam a jim to z detstvi. Jsem ze Sibiri,a nekdy jsme delali celou rodinou 500 nebo 1000 ks...mrazili a meli vzdy v zasobach!!! a delat muzete to jak prijde fantazie.... jako polevku, jako prilohu, smazene nebo s ruznymi omackami, nebo v zapekaci mise!
Jen bohuzel pelmene jsou puvodem z Mongolie)))
a kdyz rikaji o sibirskych pelmenech -znamena ,ze oni udelany moc malenkatymi, at to snadno bylo jist a hodne :)

Džango má pravdu a nemusí se autorovi omlouvat.Recept je zkrácená a doslova opsaná verze z www.vareni.cz/trendy/sibirske-pelmene.

Pelmeně nemaj chybu,jsou skvělé není k nim co dodat.Jedl jsem je i posypané sýrem-mírně zapečené a s kysanou smetanou.Tento skvělí pokrm,si nic jiného nezaslouží prostě chválu a bodík:yes::yes::yes:

Já je tak miluju, úplně na nich ulítávám a při chuti na ně, jsem schopná si je udělat snad v noci. Dávám bodíka:yes:
A Bedmax, jak je to s tou fotkou, mohla by jsi nám to sdělit:-?

perfektní recept - je velmi pracný, u nás se to těsto nesolí, solíme vodu.
Jen se zeptám - FOTO je Vaše:-? - pokud jste tedy Kristýna Bantyuková a zveřejnil jste tuto fotku na serveru PROženy.cz - tak se omlouvám.

ahoj, naše babičk uvařila slepici, maso obrala, nasekala, ochutila a dávala do těsta. vše se krátce povařilo ve vývaru ze slepice. jedlo se to buď jako polévka, nebo jsme si osmažili cibulku a pelmeňě jedli takto, jakoby plněné knedlíčky s osmaženou cibulkou. nejlepší jídlo co znám

JO. To je správně. Ve vodě se vaří pelmeně a pirohy se smaží. Jedl jsem je dříve na zájezdě v rusku. (různé náplně) Byly moc dobré. Díky za připomenutí. Musím zase jednou udělat. +bodík.

Tématické fráze:
pelmene plněné mletym masem, pelmeně, těsto na pelmeně, plněné pelmeně, pelmeně recept, smažené pelmeně, pelmeni, pelmene s mletým masem, pelmeně s masem, recept pelmeně, top recepty pelmeně, pelmeně plněné mletým masem recept, pelmeně plněné masem, smažené pirohy, pelmene testo, pirohy z nudlového těsta, recept na pelmeně, testo na pelmeni, pelmeně se sýrem, nudlové těsto na pelmeně

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, voda, sůl, pepř, maso, cibule

Přidat fotografie receptu