Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmíňák

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 427 kJ /
2 253 kcal
Bílkoviny65,56 g
Tuky26,03 g
Vláknina29,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy416,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny tekuté, sypké, na mouku kvásek, mimo od droždí a zapneme program Celozrnný (má delší kynutí). Krok 2: Před třetím kynutím můžeme pomoučněnou rukou vyndat háky, ale také urovnáme těsto a posypeme ho kmínem.

Zveřejněno 28. 10. 2009

Poznámka autorky cathleen

Chleba je větší a překvapivě lehounký.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmíňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xxJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmíňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xxJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Asi tak za hodinu, někdy i déle, protože čekám až vzejde a budou v něm krásně vidět bublinky.

:yes:Budeš mít! Přijdem na to, uvidíš....co ten tvůj kvásek? Za jak dlouho po nakrmení ho přidáváš do těsta:-?

Máš ho nádherný :yes::yes::yes: Já chci taky takový ;-(

Tak jsem ho včera dělala znova. Přidala jsem jen lžíci vody (dopíšu do receptu), ale jinak bylo vše přesně. Chleba nakynul dobře. Ještě mě napadlo, že může být chybka v Miščině kvásku....fotky chleba přikládám.:-)

Mouka byla stejná a droždí taky nebylo prošlé. Po prvním neúspěchu jsem to kontrolovala a dávám si na to pozor, ale tím to nebylo.

Ja som si minule nevšimla dátum spotreby na droždí a nekyslo mi cesto...niekedy sa všetko zvrtne na banalite...Zdravím!

Miska.74 - a použila jsi i ty samé mouky? Fotka možná zkresluje, mně připadá, jestli to není druhem mouky (čerstva byla,že ?)

mna napadlo ci netreba muku preosiat,niekedy to pomoze...vraj

:-//Krucajz, to mě mrzí......během 2-3 dnů ho zkusím udělat a juknu, jestli najdu chybku. To by v tom byl čert, aby se to nepovedlo!;-)

Cathleen, tak to opět nevyšlo, dávám ti sem fotky, ale pak je smáznu, abych ti to tu nekazila. Voní krásně, i chuť je skvělá, ale je strašně tuhý, protože opět nevykynul, na výšku má jen 8 cm, takže jíst se moc nedá. ;-(

Ano, čerstvého. Budu držet :yes: a písni, prosím, jak to dopadlo;-)

Dala jsem vodu i pivo, to jsem si jistá. Dokonce jsem ho musela jít koupit, protože ho domů běžně nekupujeme a přítel ho pak musel zbytek vypít. Ještě se zeptám, jestli jsem pochopila správně, že je tam 14-15 g ČERSTVÉHO droždí. zkusím ho ještě jednou a budu doufat, že to tentokrát dopadne.:-)

Misko, jestli dobře počítám, je tu 300 ml tekutin na 540 g mouky + kvásek (ten těsto taky trochu zředí). I Merylas se povedl (pokud přemýšlím o tom, že bych někde v gramáži udělala chybu...)
Jsi si jistá, žes dala pivo i vodu? (- snad se nebudeš zlobit, že se tě tak ptám, ale většinou je příčinou nepovedeného chleba jednoduchá chybka;-) )
Jestli si jistá jsi, co nejdříve ho udělám znovu a mrknu se:-)

Žitný kvásek používám. Dala jsem na tvé rady, které jsem si tu přečetla a kvásek si vypěstovala.

:-)Misko, nejdřív se zeptám - žitný kvásek používáš?:-?

Cathleen - tvoje recepty zkouším ráda a protože milujeme kmínový chleba, tak na tenhle jsem se opravdu těšila, ale bohužel chlebík mi vůbec nevykynul a byla z něj jen celkem tuhá placka.;-( Zkusila jsem i podruhé, ale výsledek byl stejný, recepturu jsem dodržela, ale už při hnětení bylo těsto celkem tuhé.:-( Prosím poraď, kde jsem mohla udělat chybu?:-?

Indiánko, kdo se bojí, nesmí do lesa:-D Zkus ochutnat chlebík s kváskem a pochopíš....a možná začneš experimentovat;-):yes::yes:

Cathleen:-)tak kmínový chlebík u nás může ve velkém můj taťka,ale on má rád trošku hutnější;-).Ovšem ten tvůj vypadá moc pěkně:-p-i ten od Merylas samozřejmě;-)-protože jak je známo jste pekařinky šikovné a zručné;-).Proto si rcp.ukládám a zkusím upéct.

Indiánka 29. 12. 2009 20:03
Díky za rychlou odpověď.Ale chci se vidět,jak pravidelně krmím sklenici,obávám se,že dopadnu jako magdalenka...

Indiánko, já použila tento, mám ho už od srpna ;-)http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
A ještě jeden kvásek je tady,ale s tím nemám vlastní zkušenosti http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva...

Indiánka 29. 12. 2009 16:50
Čao,jsem v pečení chleba novicka,takže nemám ani šajna,jak vypěstovat ten žitný kvásek.Poradí mi někdo? Jo a kolika stupňový pivo a světlý nebo tmavý? Díky

Jsem ráda, že chutná, máš ho hezký i bez rovnání těsta;-)

Ivi, chlebík je moc dobrý:yes: Propásla jsem dobu, kdy jsem měla vyjmout háky a těsto urovnat, ale bochník byl i tak celkem souměrný:-))

Tak, přidala jsem vám foto řezu na pokoukání;-)

HankaPu ho vypěstovala taky až napodruhé....poprvé byl "divný" už na druhý den...ale přišli jsme na to, že to asi bylo tím, že hned od začátku měla sklenici s kváskem napevno přikrytou víčkem. Je třeba ty první 3-4 dny kvásek zakrýt jen utěrkou, aby tam mohly napadat ze vzduchu "potvůrky" potřebné ke kvašení:-))

Caty, toho hnusáka som div nie na hrudi hriala, spievala som mu, bála som sa ho opustiť...začal sa tváriť divne, tak letel do kanála...ešte aj kvások bude na mňa hnusný?:-D

Magdalenko, poud nedáš žitný kvásek, gramáž droždí nezvyšuj, hrozilo by zušatění chleba. Ale kvůli dochucení bych dala 1-2 malé lžičky octa. Žitný kvásek prodlužuje trvanlivost chleba, zlepšuje jeho chuť, zmenšuje drobivost a trošínku pomáhá při kynutí. Je opravdu dost poznat, když je přidán do těsta.....na tvém místě, bych mu, hnusákovi jednomu:-D dala ještě šanci a zkusila ho vypěstovat ještě jednou;-)
Shi, kmín částečně opadal, ale nevadí to, chlebík je od něj krásně navoněný - a to mi stačí. Pokud bys chtěla, aby kmín na chlebu držel, doporučuju těsto před posypem ještě pomáznout rozšlehaným vejcem.:-8

Moc hezkej chleba , o fotce ani nemluvím. :yes::-))

ha ha... takže zase nový chlebík? No já ten svůj pondělní zkoušela dneskaa znova, chuťově je OK, ale poloviční na výšku, takže kdoví?
Co ten kmín, neopadal ti?:-O

Ivi, vypadá nádherně:yes:

:-p:yes:+3.

Super ako obyčajne, iba mám dotaz:ak nedám kvások, koľko dám droždia celkovo? Ten kvások som skúšala podľa tvojho návodu, ale zahynul (hnusák jeden) hneď na začiatku...
+

Cathleen, ty jsi s tím pečivem už "hrozná";-)pokaždé tu sliním a dáváš toho sem čím dál tím víc-kam se hrabou velkopekárky:-D Chtělo by to ještě tu fotičku na řezu, tak nezapomeň;-), prostě dávám bodíka a hotovo:yes:

Tématické fráze:
domácí indiánci, domácí indiánky, chléb nevykynul, kváskový chléb nevykynul, žitný chleba domácí, drobivost chleba, chleba nevykynul, domací pekárna chléb nevykynul, kynutý chléb nevykynul, indianci recept, kynutí ze žitného kvásku, domácí pekárna recepty kvásek, domácí kmínák-chleba, chléb z kvásku nevykynul, prosly cottage, recept chleb kminak, chleba kmínák, pečení chleba nevykynul, jak udělat domácí kvá, ak udelat kvasek

Suroviny:
pivo světlé, voda, sůl, cukr, olej, kmín celý, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka celozrnná žitná jemná, kvas žitný, droždí

Přidat fotografie receptu