Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra v petrželovém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 694 kJ /
1 839 kcal
Bílkoviny122,46 g
Tuky86,82 g
Vláknina20,63 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 1,04 g
Sůl1,87 g
Sacharidy133,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté brambory 20 minut vaříme. Uvařené slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Mléko rozkvedláme s vejcem a s moukou. Svazeček petrželky omyjeme, pár snítek odložíme na zdobení a zbytek posekáme na jemno. Krok 2: Nasekanou petržel zamícháme do těstíčka, osolíme, opepříme a dochutíme paprikou. Játra opereme a nakrájíme na proužky, posypeme je paprikou a obalíme v těstíčku s smažíme je v rozpáleném oleji. Krok 3: V polovině smažení přidáme k játrům pokrájenou cibuli na kolečka a necháme ji zezlátnout. Majonézu smícháme s jogurtem, osolíme a opepříme. Krok 4: Okurky a brambory pokrájíme na plátky a zalijeme majonézovou zálivkou. Podáváme zdobené s pažitkou.

Zveřejněno 20. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra v petrželovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAK

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra v petrželovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
krůtí játra smažená v těstíčku, kuřecí játra v těstíčku, kachní játra recept, recet na kureci jatra, petrželový nápoj, játra s jogurtem, kuchařské recepty-játra, těstíčka na obalení, hovězí játra obalené, recepty játra, recept jehněčí játra, recepty na těstíčko, kruti játra vtesticku, jatra v bramborovem těstě, smažena kuřecí jatra v testičku, petrželový olej recenze, petrželový olej diskuze, jatra-obaleny, kuchařské recepty kachní játra, recepty těstíčko na obalení

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, mléko, mouka, petrželka, paprika sušená sladká, pepř bílý, majonéza, jogurt bílý, okurky sterilované, cibule, játra hovězí, mouka, olej, pažitka

Přidat fotografie receptu