Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské vdolečky v troubě

Někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Pokud patříte spíše do druhé skupiny, máme zde pro vás recept na skvělé bavorské vdolečky, které můžete potřít čímkoliv, na co máte zrovna chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 60 minut kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, nadrobeného droždí a cukru uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Krok 2: Smícháme mouku, sůl, žloutek, kvásek, rozehřátý vlahý tuk a rum. Vypracujeme těsto, které necháme 3/4 hodiny odpočinout (nejlépe nakyne někde u tepla přikryté utěrkou). Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Na pomoučněném vále z těsta vyválíme silnější plát (asi 1 cm). Neválíme příliš do tenka, pak by byly vdolečky nízké. Krok 5: Vykrajujeme kolečka, ta položíme na plech, kde je necháme ještě 15 minut vykynout. Krok 6: Kolečka potřeme olejem a dáme do nepředehřáté trouby. Troubu zapneme a pečeme asi při 180-200 °C zhruba 20 minut. Krok 7: Když vdolky začínají zlátnout, ještě je jednou potřeme olejem a necháme malinko zatáhnout. Krok 8: Podáváme ještě teplé, potřené povidly, příp. marmeládou a uprostřed se smetánkem, tvarohem, šlehačkou, jak to má kdo rád nebo dle fantazie.

TIP: Jak se dělají vdolky - nejlepší recepty

Zveřejněno 30. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vllV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vllV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Naprosti vynikajici. Prvni kynute testo, ktere se mi povedlo. Diky moc!

Tak jsem to dnes vyzkoušel a jako chlap (kuchař začátečník) jsem to zvládl :-) Vypadá to i chutná výborně :-):-)

není to špatné, samozřejmě to má jinou chuť než klasické vdolky pečené na oleji, ale je to spíš jak kynutá buchta no...

:-*:-p:yes:

Tématické fráze:
vdolky pečené v troubě, bavorske vdolky pečené v troubě, vdolky z trouby, vdolky v troubě, vdolky do trouby, bavorské vdolečky, vdolky recept do trouby, vdolečky pečené v troubě, recept na vdolky v troube, bavorské vdolečky pečené, recepty na vdolky v troubě, bavorské vdolečky pečené recept, pečené vdolky v troubě, bavorské vdolky pečené, pečené bavorské vdolečky, pečené vdolečky, bavorske vdolky, pecene vdolky, bavorské vdolečky s tvarohem a povidly, recept bavorské vdolečky

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí čerstvé, cukr, rum, sůl, tuk hera, žloutek, olej, povidla švestková, smetánek, tvaroh, marmeláda, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu