Bavorské vdolečky v troubě
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Pokud patříte spíše do druhé skupiny, máme zde pro vás recept na skvělé bavorské vdolečky, které můžete potřít čímkoliv, na co máte zrovna chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, nadrobeného droždí a cukru uděláme kvásek a necháme ho vzejít.
Krok 2: Smícháme mouku, sůl, žloutek, kvásek, rozehřátý vlahý tuk a rum. Vypracujeme těsto, které necháme 3/4 hodiny odpočinout (nejlépe nakyne někde u tepla přikryté utěrkou).
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: Na pomoučněném vále z těsta vyválíme silnější plát (asi 1 cm). Neválíme příliš do tenka, pak by byly vdolečky nízké.
Krok 5: Vykrajujeme kolečka, ta položíme na plech, kde je necháme ještě 15 minut vykynout.
Krok 6: Kolečka potřeme olejem a dáme do nepředehřáté trouby. Troubu zapneme a pečeme asi při 180-200 °C zhruba 20 minut.
Krok 7: Když vdolky začínají zlátnout, ještě je jednou potřeme olejem a necháme malinko zatáhnout.
Krok 8: Podáváme ještě teplé, potřené povidly, příp. marmeládou a uprostřed se smetánkem, tvarohem, šlehačkou, jak to má kdo rád nebo dle fantazie.
Zveřejněno 30. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vllV
Moje poznámka
Bavorské vdolečky v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vllV
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 4 minutami
Plněné ořechy
Handour před 15 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 40 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 48 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 53 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
vdolky pečené v troubě,
bavorske vdolky pečené v troubě,
vdolky z trouby,
vdolky v troubě,
vdolky do trouby,
bavorské vdolečky,
vdolky recept do trouby,
vdolečky pečené v troubě,
recept na vdolky v troube,
bavorské vdolečky pečené,
recepty na vdolky v troubě,
bavorské vdolečky pečené recept,
pečené vdolky v troubě,
bavorské vdolky pečené,
pečené bavorské vdolečky,
pečené vdolečky,
bavorske vdolky,
pecene vdolky,
bavorské vdolečky s tvarohem a povidly,
recept bavorské vdolečky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr,
rum,
sůl,
tuk hera,
žloutek,
olej,
povidla švestková,
smetánek,
tvaroh,
marmeláda,
šlehačka
Komentáře (4)