Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 572 kJ /
3 961 kcal
Bílkoviny127,25 g
Tuky291,59 g
Vláknina58,57 g
Cholesterol 831 mg
Sodík 2,07 g
Sůl4,74 g
Sacharidy180,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale nechceme mít kaši, necháme v celku. Krok 2: V jiném kastrolu si uděláme jíšku ze sádla, smažené cibulky a hladké mouky.
Přidáme petrželku, česnek, libeček, pepř, muškátový ořech.
Zředíme na požadované množství polévky a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedluben, květák. Krok 3: Vaříme asi 15 min.
Teď přidáme i majoránku. Krok 4: Knedlíčky:
Housku nakrájíme na kousíčky, přidáme nakrájenou šunku (lze i uzené od kosti) škvarky,– vše osmahneme na oleji, vychladíme, přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku a utvoříme knedlíčky.
Ty uvaříme zvlášť v osolené vodě a přidáme do polévky. Krok 5: Smícháme hrách, vývar a knedlíčky – dochutíme, dosolíme dle potřeby a podáváme.

Zveřejněno 3. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVZN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVZN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Hladovec Hladový 9. 7. 2013 14:14
Hrůza! Šlichta!

Karamelka:nevař, nebudeš obézní a o národ se nestarej :-D:-D;-);-)

Karamelka 12. 11. 2011 17:35
Zase kalorická splácanina - jíška a rozblemcané cosi se škvarky. Pak nemá být národ obézní!

magdalenka:Souhlasím s Tebou - knedlíčky do polévky těsně před podáváním. Zmátla mě ta fotka.

Hanka P.: Myslím si,že uvarené knedlíčky sa dávajú do polievky až tesne pred podávaním. Aby sa nestihli "rozblemcať".

Hanka P. (neregistrovaný/á) - a co s tím - moje prababka ani babka vyučený kuchařky nebyly, takže celý život vařily blbě?????:-O:-O:-O

Princezka měla formulovat svůj názor trochu korektně, ale jako vyučená kuchařka ní musím souhlasit. Tento typ knedlíčků je do hrachovky nevhodný, a to i v tom případě, když se vaří zvlášť ve vodě a pak se přendá dohrachové polévky. Obsažená houska se po chvilce stává ?rozblencanou" ... jiné adekvátní slovo mě nenapadá. Nedoporučuji !!!!

chtela bych videt princezno(neregistrovana) jak bys ze skvarku, housky a tehle ne moc dobre rozmichatelnych prisad udelala hladkej krasnej knedlicek ty...myslim, ze to vypada bombove a urcite to vyzkousim co nejdriv :P:Pham mnam:Pwww.toprecepty.cz

princezka 20. 2. 2010 23:50
Nezlobte se, ale ty "knedlíčky" vypadají skutečně jako již několikrát použité

Víš Špagetko, tohle mám nejradši-ničím se nezasloužit a nepodílet, jen sem vlézt a negativně kritizovat a ještě lepší je, že sama ani neumí možná vařit a má jedinou možnost "jít od tud do prčic...";-):-D

JJ, Bibi máš pravdu, princezny mají vychování ...;-)ty opravdové ...

Princezno(neregistrovaná), nejen, že se to vůbec nehodí na stránky s jídlem-vždyť si toho receptu nemusíš vůbec všímat a můžeš jít jinam, ale tohle nedělají a nevyjadřujou se ani ty princezny:-//:-((:no:

: princezka (neregistrovaný/á) - fajn, dej lepší recept, aby nebyl bléééééééé, no? dělej princezničko, těšíme se, jinak tu budeš za blbce, hezký den

Detičky majú prázdniny, nudia sa za počítačom. Netreba si ich všímať.

princezko neregistrovaná - neprovokuj - to si asi ještě viděla hodně málo v životě - knedlíčky jsou krásné :yes:

princezka 30. 12. 2009 20:24
No toto!!!!!!!!!! To sa nedá. Knedlíčky vyzerajú ako .... :-(( ako sa to hovorí po česky? Ako blivajz.

Tak Laďka, teraz si ma dostala ;-);-);-) Zase som sa síce hrala na popolušku( vyberala som zeleninku ), ale polievka a hlavne tie knedlíčky nemajú chybu:yes::yes::yes: Doporučujem všetkým, dobrota. Ja som hrach rozmixovala, tak to máme radšej, ale fakt je to výborná polievka :yes::yes::yes:Za velikánsky bod :yes:

Magdi, zítra jsou na pořadu dne - teda večera :-p:-p

Škoda, že Tejaja nedala komentár, ako chutilo, lebo vyzerá to skvostne!

Magdalenko :-D:-D, dyk ti rozumím, jak to myslíš....tak se nemáš za co omlouvat ...;-):yes:

Špagi, OK, nič v zlom, ja si to tu len skúšam predstaviť, lebo netuším ako to má vyzerať...

Magdalenko, máš tam ale mouku a strouhanku, ty to zahustěj, aby to drželo ;-)

Špagetka, k tým knedlíčkom: držia to pokope iba tie vajíčka? Ď.

Jelikož jsem dost polívková, tak musím konstatovat, že se mě tento recept moc líbí a ty škvarkové knedlíčky nemají chybu.

Špagetka, ja som doteraz (kým som rcp neobjvila v zošite)o škvarkových knedlíčkoch nič netušila, dokonca si nepamätám ani z detstva, že by ich mamka bola robila...(Ak ich ty poznáš, je to zas o tých koreňoch, bezpochyby...)Asi mrknem aj na iné weby.
Tvoj recept je krásny, taký ideálny na zimu, polievka aj knedlíčky vyzerajú nádherne. Musím kúpiť trochu sádla a vytopiť, aby bola surovina.
Pekný deň!
+

Tématické fráze:
jak dlouho vařit hrách, hrachova polevka recept, hrachová polévka, namaceni hrachu, jak varit hrach, jak dlouho namacet hrach, jak dlouho vařit hrách?, hrachova polievka, hrachová polévka bez namáčení, hrachová s knedlíčky, hrach namaceni jak dlouho, jak dlouho se vari hra, dlouho namoceny hrach, hrách bez namáčení, jak dlouho vařit uzenou křížovou kost, hrách jak dlouho vařit, hrách bez namáčení, jak dlouho varit hrach na polevku, jak dlouho má být namočený hrách, jak dlouho vařit hrách

Suroviny:
vývar, sádlo, cibule, mouka hladká, mrkev, celer, petržel, kedlubna, květák, majoránka, libeček, ořech muškátový, pepř, česnek, houska, šunka, škvarky, vejce, mouka hladká, strouhanka, hrách, voda, bobkový list, harmonie chuti

Přidat fotografie receptu