Suroviny
Porce: čte se šomlóji galuška
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 092 kJ / 5 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,17 g |
Tuky | 144,24 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 2,36 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 889,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: KORPUSY: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosetou mouku (s kakaem, ořechy). Rozetřeme na vyložený plech. Pečeme při 200°C cca 10 minut.
Krok 2: KRÉM: V trošce mléka rozmícháme mouku se žloutky. Zbytek mléka svaříme se 150g cukru. Za stálého míchání přilijeme žloutky a vanilku. Směs povaříme a po vychladnutí přimícháme vyšlehané bílky.
Krok 3: ZÁLIVKA: Vodu s cukrem povaříme a dochutíme rumem.
Krok 4: Na dno pekáčku položíme piškotový plát, pokropíme 1/3 zálivky, potřeme 1/3 krému a posypeme 1/2 ořechů a rozinek. Položíme kakaový plát, postup zopakujeme a navrch dáme plát ořechový. Potřeme zbylým krémem a posypeme přes sítko kakaem. Necháme přes noc proležet. Podáváme ve skleničkách, ozdobené šlehačkou a polevou.
Zveřejněno 3. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezert Somlói galuska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7lR
Moje poznámka
Dezert Somlói galuska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7lR
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 4 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 6 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 6 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 6 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 6 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 6 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 7 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 8 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 8 hodinami
Tématické fráze:
maďarské dezerty,
somloi halušky,
madarský dezert,
šomlo halušky,
madarské halušky,
šomloj halušky,
kakaový korpus,
halušky šomloi,
zákusek šomlo,
maďarské deserty,
kakaový piškotový korpus,
halušky šomlo,
maďarský desert,
somloy haluška,
maďarské dezerty recepty,
šomlo haluška,
kakaový dezert,
piškotový korpus kakaový,
dezert,
šomló halušky recept
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
kakao,
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
mouka hladká,
ořechy vlašské,
cukr krupice,
mléko,
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
cukr vanilkový,
voda,
rum,
cukr,
ořechy nastrouhané,
rozinky,
kakao,
šlehačka,
poleva čokoládová
Komentáře (4)
Galuškami sa to volá preto, že sa po uležaní v chladničke lyžicou vykrajujú "halušky" - maďarsky "galuška", obyčajne sa servírujú na tanierikoch s kopou šľahačky. Somló je kraj v Maďarsku - teda halušky z toho kraja.
Pekný večer!