Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 321 kJ /
3 423 kcal
Bílkoviny311,79 g
Tuky234,23 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 3,26 g
Sůl7,75 g
Sacharidy16,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Krok 2: Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice. Na polovinu plátu rozložíme část anglické slaniny (já dala krůtí šunku). Krok 3: Troubu si zapneme na 200° C. Krok 4: V pánvi si ohřejeme máslo, vložíme na kostičky nakrájenou zeleninu (mraženou necháme vydusit na tuk), přidáme řap. celer a steril. okurky na kostičky, nakrájený zbytek anglické. kousek špeku (pro vůni) a zelenou cibulku. Krok 5: Směs mírně osolíme a opepříme a necháme zlehka orestovat (nic nesmí zhnědnout, nebo se vysušit). Krok 6: Poté směs rozprostřeme na tu polovinu plátu, na které máme anglickou a maso zabalíme do rolády. Tu pečlivě omotáme provázkem a zlehka osolíme. Krok 7: V pekáči si rozehřejeme olej, vložíme na něj roládu a dáme do trouby, ve které necháme maso pár minut opékat (maso otáčíme). Krok 8: Pak k masu přidáme cibuli nakrájenou na kostky,zbylou zeleninu, 4 lžíce hořčice (já přidala i kůži ze špeku), lehce orestujeme, podlijeme vývarem asi do výšky 1/3 masa, přiklopíme a dáme zpět do trouby, kterou ztlumíme na 175°C. Během pečení maso obracíme a dle potřeby podléváme. Krok 9: Pečeme po dobu asi 1 - 1,5 hod. dle velikosti rolády. Pár minut před koncem pečení maso odklopíme, aby nám chytlo barvičku. Krok 10: Měkkou roládu vyjmeme stranou a necháme chvíli odležet. Krok 11: Mezitím si šťávu z rolády vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, tu pečlivě orestujeme a zalijeme vývarem. Krok 12: Po provaření štávu přecedíme přes hustý cedník, přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby hořčicí, solí,nebo i troškou (lžící) nálevu z okurek, či citronovou šťávou. Krok 13: - Nebo šťávu doředíme vývarem na požadované množství, zavaříme a zahustíme moukou smíchanou se smetanou. Krok 14: Pak propasírujeme přes cedník a dochutíme. Krok 15: Z rolády odmotáme provázek, roládu nakrájíme na porce a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 4. 11. 2009

Poznámka autorky mirca75

Možná někomu připadá recept příliš dlouhý a složitý, ale snažím se to vždy rozepsat tak, aby ho mohli dělat i ti, co to ještě nikdy nezkoušeli ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVKm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVKm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

mihala:kým mäso nie je mäkké. Zistíš pichnutím vidličkou do mäsa.

Jo ale nikde není psáno jak dlouho se to peče :-(

:yes: LUXUS :yes: +24

vlastně ten už jsem dala předtím-škoda že jich nemůžu dát víc:-)):yes::-D

bodík+mňam:-p:-p:-p

Miruš, tento skvělý:yes: recept mi nějak unikl. Zřejmě to bude tím, že trávím hodně času v práci.
Moc hezké fotky:yes::yes::-). Posílám poslední bodík do druhé desítky;-);-). :-!:-)):yes::yes::yes:

Všem moc a moc děkuji za milé komentáře:-8 a pokud někdo i vyzkoušíte,budu ta nejšťastnější:-).Lusindo:-)neboj,až by se dozvěděli jaká jsem,hned by jim došlo jaké mají doma štěstí;-).

Miru, taky spěchám s bodíkem!:yes: Máš to nádherné, ty kouzelnice jedna.;-):-K A ten postup! Skvěle napsané, aby to zvládl každý.:yes:

Mirčo nádhera...já se jen bojím, že se naši chlapi dozví, že i takové ženy(jako Ty) existují, že to není jen výplod jejich fantazie.

Mirčo, další pochvala i ode mě:yes: fakt nádhera:yes: hned bych si dala:-D :yes::yes::yes: +++++++

Holka, ty jsi tak šikovná!!! Nádhera :yes::yes::yes: ;-)

Mirčo:yes::yes:Opravdu pěkný recept, krásné fotky a nádherné knedlíky. :-)):yes:+

je prekrasna....fakt prekrasna...a mne by sto percent vsetka ta zelenina povypaduvala

Roláda jedna báseň, nezbývá mi nic jiného, než ti ji ohodnotit jedním bodem a máš krásné fotky. :yes:

Mirco máš to za 1(víc bohužel nejde):yes::yes::yes::-p

Mirčo, roláda vypadá fantasticky :-p. Já balím do masa kdeco, ale kořenová zeleninka mě ještě nenapadla. A jak už tady padlo, máš opět úžasné fotky.
Recept si ukládám pro nějakou výjimečnou příležitost, díky.

krása-bodík už taky odletěl...:yes:;-):-p

Mirco ,jasny bodik.:-p:-p

Mirčo, krásné fotky, roláda mňam a hořčičnou omáčku také miluji, takže jasný bodík:yes:7.

Mirečko, máš to opět nádherný!!!:-8
Posílám bodíček:yes:.Jak vy to děláte že máte tak nádherné ostré fotky.Já když chci zabrat detail, tak už to mám spíš rozmazaný.Buď to bude fotákem a nebo holt rukama.:-(

Mirko, roládku máš překrásnou a u nás se jim daří, máme je rádi jakkoli plněné, je to takové vždy uspokojující jídlo. Krásný fotky, žádný caviky, prostě bodík a hotovo:yes:

Podrobný popis a hezké fotečky:yes: Hned bych si dala :-p

Tedy Mirčo :-O:-O:-p:-p:-p:-K:yes::yes:

Děláš mě chutě, to já mám taky ráda.

Tématické fráze:
vepřová roláda, vepřové maso v hořčičné omáčce, roláda z vepřové kotlety, vepřová panenka v hořčičné omáčce, vepřová roláda z kotlety, hořčicovo smetanová omáčka, rolada z veprove plece, roláda z kotlety, vepřová plec roláda, vepřová roláda z plecka, vepřová plec recepty roláda, vepřová omáčka, vepřová rolada z plece, vepřové plecko rolada, vepřové v hořčičné omáčce, vepřové nudličky v hořčičné omáčce, roláda z vepřové panenky, omáčka na roládu, smetanová roláda, rolády z vepřové kotlety

Suroviny:
plec vepřová, pepř bílý mletý, hořčice plnotučná, mrkev, petržel, celer, hrášek, celer řapíkatý, okurky sterilované, cibulka zelená, špek, slanina anglická, cibule, máslo, olej, vývar, mouka hladká, smetana

Přidat fotografie receptu