Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jikry s mlíčím v remuládě

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto vývaru je necháme do druhého dne. Krok 2: Scedíme, kromě bobkového listu vybereme všechno koření, skládáme do skleněné nádoby a zaléváme remuládou. Dobře uzavřené uložíme do lednice na den - dva odležet. Chutná jemně, jako rybí salát.

Zveřejněno 6. 11. 2009

Poznámka autorky cathleen

Použila jsem remuládu z receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/8537-smetanova-mar...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jikry s mlíčím v remuládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYzE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jikry s mlíčím v remuládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYzE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-O:-OJů,tak tahle dobrota mi nějak unikla:-8Ještěže tady prolétávají náhodné recepty:-*:-K
Cathleen,receptík líbí se mi moc líbí:-p:yes:Dávám krásných 13:-))

Tak jsem se dala do likvidování ještě vánočních zásob z mrazáku. Uvařené jikry a mlíčí jsem smíchala s pokrájenou Kunovjankou bez nálevu a celou lahůdkovou cibulkou i s natí. Přidala jsem Majolku® a trochu plnotučné hořčice. Dochutila solí, pepřem, cukrem a šťávou z citronu. Bodík už jsem dala :yes:

:-))Dej vědět, kdy zaskočíš a my nachystáme pstruhy!:yes:(Teď v zimě budou na přehradě kromě kaprů, amurů a tolstolobiků prodávat i štiky a sumce)

Tak toto je pre úplne neznáme niečo...iba hmlisto tuším, čo je mlieč a ikry...
(asi skočím k vám...kedy kupuješ ryby najbližšie?)

Tak to jooo....pokud pojedeš naším směrem, ráda tě pozvu, třeba na pstruha po mlynářsku;-) (a moc ráda tě poznám:-) )

:-D:-D:-D Já měla na mysli už zpracované, na talíři...:-*

:-D:-DMožná by tě i přešla chuť, kdybys jich kuchala najednou skoro 10 kilo:-))....prodávají je u nás na přehradě, za 110kč/kg, každý pátek čerstvé.

:-O Hromadu čerstvých pstruhů? Dala bych si...:-p:-p:-8

Na vánoce dáváme jikry a mlíčí do rybí staročeské polévky. Tohle jsem vyrobila proto, že jsme kupovali hromadu čerstvých pstruhů pro nás i kamarády, já je kuchala a téměř ve všech bylo mlíčí nebo jikry. Bylo to škoda vyhodit;-)

Irisko, také někdy na Vánoce obaluji a smažím mlíčí, teda když je pěkné a je ho relativně dost-docela mi to připomíná řízečky z prasečího mozečku(taky dělávám, když ho seženu).;-)

Na Vánoce smažím mlíčí jako řízek a jikry dávám do rybí polívky. Ale tohleto letos vyzkouším. Už teď ti dávám boďana :yes:

cathleen:yes::yes::yes: +

Cathleen - recept jsem přeposlala mým známým - rybářům ;-) :yes:

Mlíčí jikry a v remuládě, tak to musí být lahůdka!:yes:4.

Super, dosud jsem nakládala jen slanečky. Kapří vnitřnosti a hlavu si dělám na cibulce, polévku rodina snese pouze na Vánoce. Tohle bude vítaná změna, dík;-):-p

Tématické fráze:
nakládané jikry, jikry z kapra, rybí jikry recepty, jikry ze štiky, kapri jikry, salát z jiker a mlíčí, nakládané mlíčí, rybí jikry, nakládání jíker, recepty z jiker, kapři jikry recept, jikry ze pstruha, recepty z mlici a jiker, naložené jikry, jikry ze štiky recept, nakládání jiker a mlíčí, recept na rybí jikry, salát z jiker, rybi mlici, zpracování jiker

Suroviny:
mlíčí, jikry z kapra, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, cibule, ocet, cukr, smetanová remuláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu