Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoké hovězí na víně

Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu dušené maso nasává vůni koření a bylinek, zatímco víno dodává pokrmu elegantní nádech.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarka2

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 171 kJ /
1 236 kcal
Bílkoviny96,09 g
Tuky73,37 g
Vláknina9,65 g
Cholesterol 244 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,10 g
Sacharidy28,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájenou slaninu rozpustíme v kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli, pokrájenou zeleninu a osmažíme do růžova. Krok 2: Pak přidáme na plátky pokrájené maso, divoké koření a necháme osmahnout. Potom podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas maso obrátíme a podlijeme. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou a opražíme. Zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a necháme povařit. Krok 4: Povařenou šťávu rozmixujeme, přidáme kapary, víno, citronovou šťávu a necháme přejít varem. Dle chuti přisolíme a přelijeme přes maso. Vhodná příloha je rýže.

TIP: Hovězí zadní maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 7. 11. 2009

Poznámka autorky Jarka2

Dnes jsem to vařila ze skopového a taky moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoké hovězí na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AN11

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoké hovězí na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AN11

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí, dělám podobně a je to moc dobré. :-K

klaradako 11. 2. 2012 13:13
Velmi chutné . Jen nějak mám pocit ,že je to hovězí po Znojemsku vylepšené .:-p

Jarusko - moc dobre masicko. Zaslouzis si bodika :yes:13:yes: a s dovolenim pridavam foto.

:yes::yes::yes:

Po přečtení tohoto receptu, jsem dostal dobrou inspiraci, na zítřejší nedělní oběd. Hovězí pláky jsem jemně naklepal a z jedné strany okořenil bílým pepřem, potřel hořčicí a osolil. Druhou stranu jsem opepřil černým pepřem a zasypal staročeským kořením. Orestovanou slaninu a klobásku jsem zasmáhnul cibulkou a zastrouhanou kořenovou zeleninou. Ihned poté zalil 2 dcl.č.vínem :-D a přidal dusit hovězí masíčko :) . Protože jsem gurman tak jsem si nachystal pár silnějších plátku vepřové kýty, které jsem po naklepání naložil do česneku rozmíchaného v oleji a majoránce ;-) Když bylo hovězí masíčko tak na půl měkké, přidal jsem vepřové plátky a vše nechal dusit do změknutí. Závěr jsem nechal dle původního receptu:-p . Doporučuji vše zpracovat na mírném plameni delší dobu :yes: Přeji všem dobrou chuť :-p

Jarko2:!!!!ty mi teda dáváš.;-)Hledám něco k obědu a narazila jsem na tento recept,jenže nebylo vše potřebné a tak jsem dala místo slaninky klobásku a petžel nebyla,tak tam není.Jinak s citrónem jsem měla obavy,tak jsem dala méně,protože jsem dala okurku.No výsledek mne překvapil a je to baštózní.Miluji hovězí maso a tak jsem použila kližku.:yes:

Jsem ráda,že vám chutnalo.:-))

Dnes jsme měli k obědu a moc chutnalo, přidávám další bod:yes:

Dnešní oběd, velmi chutné, maso jsem použila hov. kližku :yes:+ bod a foto :-)

Uvařeno, je to moc dobré. Dávám bodíka.:yes:

hovězí :-p:yes:

:-))Děkuju.Doufám,že Vám bude chutnat!!!:-))

Ano, Drobek má pravdu. +:-p

:-p Já mám na tenhle přenádhernej recept HLAD!!
Už ho tisknu do sbírky, kam přijde navrch.:-8
Přidávám veliký bod:-K

Tématické fráze:
hovezí na víně, hovězí maso na vině, hovězí kýta na víně, hovězí kližka na víně, hovezi na vine s korenovou zeleninou, hovezi na vine recept, kližka na víně, hovezi na vine se zeleninou, recept hovězí na víně, hovězí kližka na červeném víně, hovězí na víně recepty, divoké hovězí, recept hovězí maso na víně, recepty hovězi na vině, divoké koření, hovězí na červeném víně s kořenovou zeleninou, hovězí na víně s kapary, na vine, hovězí steak na víně, hovězí víno

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, zelenina kořenová, citron, kapary, mouka hladká, víno červené, pepř celý, koření nové koření, tymián, bobkový list, slanina, sůl

Přidat fotografie receptu