Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní rizoto se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 761 kJ /
1 616 kcal
Bílkoviny27,55 g
Tuky55,72 g
Vláknina22,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,22 g
Sůl3,07 g
Sacharidy242,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní krky si uvaříme do měkka a obereme je, zároveň si uvaříme rýži, jak jsme zvyklí a necháme jí schladnout. Krok 2: Na pánvi s olejem orestujeme cibuli s česnekem, necháme osmažit a přidáme veškerou zeleninu: kapusta, kapii, mrkev, květák, kedlubu, rajče a pórek vše nakrájené na menší kousky, nasypeme Vegetu, osolíme jak třeba, dáme pepř, osmažíme, přidáme jednu malou naběračku vývaru z kachních krků, přikryjeme pokličkou a na malé teplotě dusíme, až je zeleninka měkká. Krok 3: Nakonec vmícháme obrané maso, natrhané na kousky, nasekaný libeček, smícháme a poté promícháme s prochladlou rýží (s teplou se to může mazat), aby bylo risoto nakypřené. Porce na talíři sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pokrájenou pažitkou.

Zveřejněno 9. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Tak dělám rizoto pokaždé, když koupím kachní krky, je to výtečné a ještě mám výborný vývar na polévku (recept je tu). Takže krky fungují hned 2x na celý dobrý oběd.

Vařím si rýži večer na druhý den, aby byla studená na promíchání s udušenou zeleninou s masem, tak je rizoto hezky vzdušné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní rizoto se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q72R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní rizoto se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q72R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Prezentace na talíři - jako od dítěte.

Teď jsem ho opět udělala a tentokrát jsem ke kachnímu masu přidala ještě houby-masáky:-p;-):yes:

Super :yes: delali jsme z pecene kachny a vsem moc chutnalo díky:-!

Zrovna mám v ledničce zbytky pečené kachny tak to vyzkouším.

Bibinko, dnes jsme si dali toto a bylo to výborné. Musela jsem ovšem přidat ještě kousek kuřecího, protože ze 6 kachních krků mi zbyly 3, když jsem je dala chladnout a odešla k PC. Prostě se vypařily a zbyly jenom obrané kosti :-D:-D:-D. Ale kachní krky určitě budu kupovat. Fotečku dodám večer :yes::yes::yes::-p

Bibinko-dobrotka.:yes:8:yes:

Dávám bodík!:yes: S kachním masem to musí být lahoda!:-p

Bibi, to je nádhera, nes.... mne!;-(;-(;-(, opravdu krása a určitě super jídlo!:yes::yes::yes::yes::yes:

Jani, takováto jídla jsou mi strašně blízká a já ti za recept i fotopostup posílám pátý bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

:-p:yes::yes:

Pipre, jsem o tom přesvědčená, že zachutná;-) Ty krky mají v Kauflandu(tam je kupuju)a určitě i v jiných marketech a jsou proti masům levné, něco do 30 Kč. Vyjde to jídlo dost levně:-D a ještě máš výbornou polévku.

Radmilis, ani nevíš, jak se tady tetelím blahem, že podle mne vaříš, až se z toho červenám:-*, ale mám z toho hodně příjemný pocit;-) V profilu se nedočítám tvůj věk, tak odhaduji, že budeš mladá a tak věř, že tu kuchařskou dovednost získáš praxí-to je ta pravá kuchařská škola a trvá pár let, není to hned věc od narození:-)Máš ale dobře zaděláno, víš proč:-?že jsi vstoupila na naše Topky, zkoušíš vařit, toužíš to umět a jak je vidět baví tě to, to je hodně důležité....jen tak dál:yes:
Samosebou to udělej z krůtích krků, bude to taky ohromně dobré a pak písni, jak se ti risoto povedlo a jak chutnalo,prosím tě;-):-D

Bibinko, dík za tip. Přiznám se, že kachní krky jsem ještě nekupovala. Kachnu ani husu u nás nějak nemusí, nechápu proč, mně moc chutná. Pokud někde natrefím na kachní krky, rizoto podle tebe udělám, uvidím, snad doma zachutná.:yes:+2.

Vypadá skvěle, chutnalo by stejně i s krůtími krky? Vařím podle Vás dlouho a občas se to i povede, ale asi nemám v genech tu kuchařskou dovednost, a tak bych to chtěla umět..;-(

Tématické fráze:
rizoto z kachního masa, rizoto s kachním masem, risoto, kachní krky, zbytky kachny, co se zbytky kachny, kachní risoto, zbytek kachny, zbytky z kachny, recepty z kachního masa, co se zbytkem kachny, rizoto recept, rizoto ze zbytku, rizoto z pecene kachny, kachní zbytky, kachní rizeto, rizoto z kachních drobů, zbytky kachního masa, drůbeží risoto, kachna zbytky

Suroviny:
rýže, krk kachní, cibule, česnek, kapie, rajče, mrkev, pórek, květák, kedlubna, kapusta, libeček, vegeta, sůl, pepř, olej olivový, petrželka, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu