Listová buchta
Pokud hledáte recept na osvěžující lehký dezert s ovocem, vyzkoušejte tento moučník. Větší vrstva pudinku, pokrytá šťavnatými meruňkami mezi dvěma pláty listového těsta, zachutná zajisté každému. Ozdobený šlehačkou bude na talíři vypadat neodolatelně.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 216 kJ / 2 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,08 g |
Tuky | 34,56 g |
Vláknina | 6,96 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 556,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C. Z meruněk slejeme nálev a necháme okapat.
Krok 2: Polovinu listového těsta vyválíme na pomoučeném vále. Vyválené těsto položíme na plech a poklademe na něj piškoty.
Krok 3: Mezitím připravíme puding. Na 1 litr mléka nasypeme tři pudinky a 4 lžíce krystalového cukru.
Krok 4: Mírně vychladlý puding vylijeme na piškoty a navrch poklademe okapané meruňky.
Krok 5: Na vále vyválíme zbytek těsta a přikryjeme vrstvu na plechu.
Krok 6: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
Krok 7: Po upečení necháme buchtu vychladnout, aby i puding více ztuhl. Na ozdobu můžeme při podávání použít šlehačku.
Zveřejněno 10. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANm7
Moje poznámka
Listová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANm7
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 16 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
buchta z listoveho testa,
listová buchta s pudinkem,
recepty z listového těsta a pudingu,
buchty z listového těsta,
buchta na plech z listového těsta,
bebe buchta,
buchta z listového těsta s pudinkem,
rychla buchta z listoveho testa,
buchta s listového těsta,
listové těsto puding,
pudinková buchta z listového těsta,
listová buchta,
listová buchta,
listová buchta,
buchta s pudinkem a piškoty,
listové těsto a meruňky,
buchty s listového těsta,
buchta listové těsto,
buchta mezi 2 listova těsta,
buchta z listového těsta a pudingu
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
piškoty,
mléko,
zavařená meruňková,
cukr krystal
Komentáře (26)