Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí paprikajda

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie662 kJ /
158 kcal
Bílkoviny13,02 g
Tuky11,34 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy1,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko. Krok 2: Na trošce oleje osmažíme za stálého míchání hrubou mouku, po jejím zhnědnutí odstavíme. Do směsi přidáme 1-2 vejce, mícháme. Utvoří se nám hrudky, které si dáme na talíř, případně je ještě můžeme rozdělit na menší kousky. Krok 3: Na trošce oleje si osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku a restujeme. Přidáme obrané maso, rozmačkaný česnek, lžíci sladké papriky, lžičku uzené papriky, zalijeme vývarem a provaříme cca 10 minut. Krok 4: Poté vsypeme do polévky zavářku z hrubé mouky, provaříme cca 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, maggi (dle libosti), okořeníme chilli, majoránkou a bylinkami.

Zveřejněno 11. 11. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí paprikajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMZB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí paprikajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMZB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Iljušo - paprikajda na mě vykoukla z náhodných, bod už jsem dala dřív a tak jen Ti musím říct, že se mi tu stýská po Tvých receptech a krásných fotkách;-)

:-p:yes:

Už mám v oblíbených a určitě tuto zajímavou polévku vyzkouším. Posílám 12.bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

:-):yes:

Moc zajimava polevka, i ja davam k vyzkouseni a tobe bodik.:yes:7:yes:

cardanko .... máš pravdu, je sypké konzistence. Kdo jí jednou zkusí, najde perfektní dochucovadlo:yes: Kupuji ji v "Koření u Antonína" (Plzeň), dá se objednat i po internetu.
http://www.koreni.cz/detail.php?pid=323 ;-)

Iljuso, asi se ptám hloupě, ale co je to uzená paprika? Pokud se dává lžička, předpokládám že je sypké konzistence?
Polévky máme velmi rádi, určitě ji vyzkouším...posílám bodík.;-):-):yes:Dělám podobnou a říkám jí "falešná dršťková" polévka;-)

:yes::-p

Iljušo -:-p posílám +:yes::yes:

No to je velice zajímavá polívka a musí být dobrá. Dávám do oblíbených na vyzkoušení a bodík letí:-))

:-p:yes:+3.

Tématické fráze:
kalifornská paprika, bolonske spagety v papinaku, uzena kureci kostra, recepty z kuřecích koster, vietnamské recepty top recepty, uzená kuřecí polévka, kuřecí kostry recepty, kureci kostry recept, drštková polévka z kuřecího masa, kureci kostra recept, kuřecí maso z koster, pucíkatá dršťková polévka, zavářka do uzené kuřecí polévky, kureci maso cibule, zavářka do uzené polévky, zavářka do polévky, zavarka do sl. polevky

Suroviny:
maso kuřecí, cibule, pepř celý, olej, cibule, paprika čerstvá červená, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, sůl, pepř, chilli, bujón, majoránka, petrželka, olej, mouka hrubá, vejce

Přidat fotografie receptu