Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové sabdží s krabími tyčinkami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klariska Klariska

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 853 kJ /
682 kcal
Bílkoviny58,50 g
Tuky18,34 g
Vláknina6,35 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,14 g
Sůl7,00 g
Sacharidy67,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit rýži, jak jsme zvyklí. Než se rýže uvaří, oškrábeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme do měkka s rozmarýnem a kmínem v mírně osolené vodě. Krok 2: Brambory nesléváme, přímo do hrnce vmícháme tavený sýr, smetanu a koření (nejlépe osmahnuté na troše oleje, aby se rozvonělo) a na mírném ohni asi 3-5 minut provaříme. Je-li omáčka příliš hustá, naředíme ji vodou, aby později dobře vsákla do rýže. Krok 3: Nakonec přidáme z nálevu slitou kukuřici a na kousky nakrájené krabí tyčinky a krátce prohřejeme. Sabdží vmícháme do uvařené rýže, ozdobíme snítkou zeleného (např. koriandr, petržel) a podáváme.

Zveřejněno 13. 11. 2009

Poznámka autorky Klariska

Kombinace brambor a rýže může někomu přijít divná, ale v Indii se jí běžně a díky dvěma druhům škrobů opravdu zasytí. Sabdží lze uvařit prakticky z jakékoliv zeleniny, kterou doma máte (moje nejoblíbenější kombinace je květák a cizrna).

Sabdží jsme s přítelem ochutnali ve vegetariánské restauraci Góvinda a tahle variace vznikla z nutkavé potřeby zkusit ho uvařit doma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové sabdží s krabími tyčinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91p8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové sabdží s krabími tyčinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91p8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Děkuji, Elizo :-8. Nemám vůbec nic proti tomu, aby si každý recept upravil k obrazu a chuti své ;-).

Dnes jsme měli chuť na něco a la Indie, tak jsem si vzpomněla na tento recept. Musím ti ho, Klarisko, znovu pochválit:yes:, vždy si pochutnáme. Použila jsem dnes těstovinovou rýži...:-p, snad jsem se příliš nezpronevěřila indické kuchyni...;-):-)

Tamaro, snažila jsem se doma uvařit sabdží, podle toho, které jsem ochutnala v restauraci. Netvrdím, že jde o pravou indickou kuchyni :). Rýže je jak psala Michsamant příloha vařená zvlášt.

Klaris - mňáám, to můžu!!!!!! :-p:-p:yes::yes::yes:

michsamant 28. 1. 2011 14:44
Psala jsem, že "kičri" je s rýží, sabji je jen zelenina :-) a bez toho "čonsu" to není určitě sabji, ten je tam dost důležítý, dělá chuť a je ieálně z přepuštěného sádla, jinak z másla, ale to je jedno, třeba je to taky dobré.

@tamara, ako Khichdi by ti to nepreslo, ta ryza je tu skor ako priloha ;-) ""Subji definition: This term literally means 'vegetable dish'. It can be used in connection with any vegetable. Subjis can be dry, wet or in curry form."" A Basmati je skoda miesat s kari. Pouzivam ju len do Pulao, Biryani alebo pre navstevu.

Sabji se dělá trochu jinak. Tohle je spíš kičri, ale ne udělané tradičním způsobem... sabji je, zpěnit máslo, na to kari, garam masalu, zázvor, hořčičné semínko, na kostky brambory, osmažit do hnědava, pak nakrájené rajče, cuketa nebo jiná zelenina, oprančit, sůl, zalít trochou vody (ne moc), podusit a vlít bílý jogurt, ještě provařit. K tomu rýže basmati a ještě polít bílým jogurtem, čerstvou zeleninu, ono to pak i lépe vypadá... a stačí v pohodě kari když není k dispozici jiné koření.

mnam :-p:yes:

Klarisko:-)poněkud zvlášní kombinace surovin:-O,ovšem když je doplněna o tak hezkou fotku od Elizy:-),tak má hned člověk o tomto jídle představu dobroty:-p;-).

Pořád chodím ujídat a už musím přestat, aby na Dominika večer vůbec zbylo...;-):-8
Klárko, trochu jsem se bála, jestli to vypadá tak, jak by mělo... Hlavně pokud se hustoty pokrmu týče. Tak jsem ráda, že se ti fotky líbí :-).

Jsem ráda, že chutnalo Elizo a mockrát děkuji za krásné fotky :-)

Jedno z jídel, do jehož realizace bych se bez soutěže nepustila. A musím říct, že k vlastní škodě, protože je to hodně dobré :-p. Už se těším, jak bude chutnat synovi (z masa jí jen ryby) a děkuju za recept :yes:.

Klarisko, každopádně je to zajímavý recept se zajímavou kombinací, kterou jsem ještě nikdy nejedla, natož pak vařila;-)ale tohle někdy vyzkouším. Dávám ti 1.bodana:yes:
A pak tě tady u nás mezi náma vítám a přeji ti, aby se ti tu moc líbilo. Křest receptu jsi právě udělala:-D a jen tak dál;-)

Tématické fráze:
bramborové sabží, sabží, govinda recepty, recepty s krabími tyčinkami, kičri, květákové sabdží, subji, jak vařit rýži, bramborové sabji, krabí tyčinky recepty, květákové sabzi, zeleninové sábdží, sabží recept, indické sábdží, recept sabží, rýže s krabími tyčinkami, sabji recept, subji recept, zeleninové sabži, recept s krabími tyčinkami

Suroviny:
rýže, brambory, krabí tyčinky, smetana zakysaná, sýr tavený, kukuřice sterilovaná, rozmarýn, koření kari, koriandr, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu