Vepřové koleno jedna báseň
Klasické pečené vepřové koleno se těší velké oblibě zejména v hospodách. Chcete si ho připravit doma a povznést ho na vyšší úroveň? Vykostěte ho, zarolujte a upečte s cibulí a pivem. Výborně chutná teplé i studené.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 440 kJ / 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,25 g |
Tuky | 0,95 g |
Vláknina | 25,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno vykostíme, předtím ho můžeme předvařit.
Krok 2: Francouzskou hořčici, rozmačkaný česnek a 100 ml piva smícháme.
Krok 3: Vykostěné koleno jemně naklepeme a osolíme.
Krok 4: Následně potřeme připravenou směsí, zavineme jako, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme do pekáče.
Krok 5: Dno pekáče podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulí, zalijeme přibližně 200 ml piva, na to pak položíme roládu. Dáme na cca 90 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Krok 6: Přílohou se hodí např. bramborové placky pečené na sucho, také je dobrý chleba. Je možno přiložit i brambory a zelí, které můžete udělat buď extra, nebo vložit už ze začátku přípravy ke kolenu.
Zveřejněno 13. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové koleno jedna báseň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVvA
Moje poznámka
Vepřové koleno jedna báseň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVvA
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
vepřové koleno nejlepší recepty,
uzené koleno nejlepsi recept,
vepřové koleno recepty,
nejlepsi pecene koleno,
recept na výborné vepřové kolena,
pečené koleno na pivu,
jak udělat vepřove koleno,
vykosteni veproveho kolena,
uzené vepřové koleno nejlepší recepty,
vykosteni kolena,
nejlepší pečené vepřové koleno,
nejlepší pečené uzené vepřové koleno,
nejlepší vepřové koleno,
vepřové koleno,
vykoštěné koleno,
nejlepší pečené vepřové koleno na zelí,
vepřové koleno recept,
vykoštěné vepřové koleno,
vykoštění kolene,
vyborne veprove koleno
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
česnek,
hořčice francouzská,
pivo světlé
Komentáře (25)