Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Netradiční česnečka se zakysankou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaaja Jaaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 764 kJ /
1 617 kcal
Bílkoviny40,13 g
Tuky92,31 g
Vláknina22,75 g
Cholesterol 135 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,51 g
Sacharidy150,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek a cibuli jemně usekáme. V hrnci na polévku rozpálíme sádlo nebo máslo, přidáme cibuli, po chvíli česnek a mouku a za stálého míchání osmažíme do zlatohněda. Zalijeme studeným vývarem, metličkou rozmícháme a na mírném ohni vaříme 1/2 hodiny za občasného promíchání. Krok 2: Přidáme zakysanou smetanu (já do smetany naleju naběračku polévky, rozmíchám a teprve potom šupnu do polévky), osolíme, opepříme, zakápneme worchesterem, promícháme a ručním šlehačem rozmixujeme. Opečený rohlík na kolečka nebo kostičky podáváme zvlášť. Krok 3: Můžeme posypat pažitkou nebo zelenou petrželkou.

Tuto polévku jsem objevila před lety v časopise a vyzkoušela jsem ji. Tam nebyla rozšlehaná, ale nám to vyhovuje víc rozšlehané na krém. Od té doby ji dělávám jako posilující a energii dodávající polévku v chladném počasí nebo po probdělé noci :)

Někdy mám pocit, že zrovna tato polévka mě postaví na nohy.

Zveřejněno 14. 11. 2009

Poznámka autorky Jaaja

Česneku se nebojte, já dávám obrovskou palici, ztratí opečením a vařením typickou chuť, polévka je jiná než jak jsme zvyklí na česnečku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční česnečka se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7VD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční česnečka se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7VD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Pacesko: Zakysanka je zakysaná smetana.

Trošku jsem se v receptu ztratil. V nadpisu uvádíte zakysanku, ale v ingrediencích a v popisu už uvádíte zakysanou smetanu. Zakysanka a zakysaná smetana není to samý. Zakysanka je podmáslí.

Jelikož jsem ji dnes odzkoušela u mne za 1* , nakonec jsem dala velikou hrst:-! česnekové pažitky :-!najemno nasekané , ta stvrdila tu jemnou česnekovou chuť, mňamka. Dala jsem celou lžíci Worchesteru a hodně pepře ! Nakonec lžičku másla ,nechala hodinku uležet a super!<3 :yes: Díky za skvělý recept!

Veronika.Hrozna: děkuji, my ji v tomto období vaříme často :-8

Bohužel tuhle polévku si dát nemůžu, ale fotka je krásná :-)

Polívka výborná, jen jsem přidala brambory místo mouky a přidala jsem parmezan a špetku kurkumy. :yes:

Je to vynikajúce! S čistým svedomím dávam +!
Cesnak som dala až ku koncu smaženia cibule. Neviem, či je to cibuľová alebo cesnaková polievka, každopádne mala úspech. Manžel si dvakrát naložil, prílohou boli iba topinky z topinkovača. Odolala som nutkaniu nepoužiť tyčový mixér (nechcelo sa mi umývať ho) a rozmixovala som to. Miesto peržlenovej vňate som dala trochu mladučkého ligurčeka - libečku.

Iljušo:-)opravdu krása:-p;-).

Eli - já se toho také trochu bála a nakonec je v návodu, promixovat a tak jsem to "projela" přes ponor. mixer a bylo to OK ;-)

Iljušo, ty máš tak krásné fotky...:-K
Tohle mě také zaujalo: "Přidáme zakysanou smetanu (já do smetany naleju naběračku polévky, rozmíchám a teprve potom šupnu do polévky)". Že bych se tu díky vám ještě nakonec naučila vařit se zakysankou, aniž by vytvářela nevzhledné sraženinky...:-8;-)?

Jaajo - děkuji ti za receptík, vynikající polévka, jemná chuť česneku ;-):yes: + bodík a foto :-)

Opravdu se nebojte, možná je to tím, že se ten základ hned zasype moukou, nerestuje se to bez mouky. Jen cibulku tam dám o malinko dřív, pak česnek a hned jak zpění tak mouku.

Také restuji česnek až nakonec a ještě krátce. Ale nic se nestane, když vyzkouším i tento způsob. Česnečku dělám na vícero způsobů, tak mohu vyzkoušet i tento :-)

Z tohoto jsem měla také poprvé strach, ale dám nejprve cibulku a potom česnek, riskla jsem to a s tou moukou do zlatohněda nezhořkne. V podstatě vám ztmavne ta mouka. Nesmíte to udělat úplně hnědé, jen takovou tu světlou zlatohnědou barvičku. Však opečte třebas trošku míň a uvidíte. Polévka je opravdu jiná, ale není hořká.

Podle svých zkušeností vím, že česnek opékáme vždy naposledy a jen krátce,protože když zhnědne, ztratí chuť a zhořkne.
Jinak je to zajímavá polévka.:yes:

No, líbí se mi ten recept, jen mne napadlo, že česnek máme smažit dohněda? Já vím, hodně se s tím setkávám, že smažit česnek dorůžova, ale nestratí chuť? Já bych možná dala toho česneku u méně, ale až nakonec a jsem si jistá, že by měl pořádné grády. Jinak s tou smetanou to vyzkouším;-):yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
česnečka se smetanou, česnečka se zakysanou smetanou, opečený rohlík do polévky, cesnecka se zakysanou, návod na česnecku, krémová cibulačka se zakysankou, opečený rohlík do polívky, netradyční recept s česnekem, jak uvarit česnecku, polévka po probdělé noci, smazit cesnek, zakysaná smetana česnečka, jak smažit rohlíky do do polévky, krémová česnečka se zakysanou smetanou, cibulačka se zakysankou, cesnecka ze zakyslou smetanou, cesnakova polivka, česnečka opečený česnek, jak opéci rohlíky do polévky, česnecku

Suroviny:
česnek, cibule, sádlo, vývar, mouka hladká, sůl, pepř, omáčka worcesterová, smetana zakysaná, rohlík, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu