Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ravioli v bazalkovém krému se sušenými rajčaty, lusky a kukuřičkami

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 844 kJ /
2 114 kcal
Bílkoviny36,16 g
Tuky119,52 g
Vláknina27,31 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 317 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy210,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolové lusky a kukuřičné klásky (nakrájené na cca 1 cm kolečka) povaříme asi 5 minut v osolené vodě a scedíme. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na proužky. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme šlehačkou. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a uvaříme hustý bešamel, který podle potřeby naředíme mlékem.
Vmícháme bazalku a povařenou zeleninu, dochutíme a podáváme s ravioli, uvařenými podle návodu.
Podle svých zvyklostí buď promícháme, nebo podáváme zvlášť. Před servírováním sypeme parmazánem.

Zveřejněno 14. 11. 2009

Poznámka autorky Eliza

Místo ravioli můžeme použít jiné oblíbené, plněné i neplněné těstoviny.

Recept jsem zrekonstruovala a realizovala podle pokrmu z jedné oblíbené restaurace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ravioli v bazalkovém krému se sušenými rajčaty, lusky a kukuřičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yo6z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ravioli v bazalkovém krému se sušenými rajčaty, lusky a kukuřičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yo6z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-p:-p:yes::yes::yes:

Tohle jsou jediné těstoviny, které mají v restauraci u nás na chalupě, ale jsou výborné...:-p Takže když chci vařit něco bezmasého a zároveň si připomenout léto, padne na ně volba...:-)
Děkuji za ohlasy a body...:-)

To vypadá Eli moc dobře, ukládám a posílám bodík:-)

Eli,letí bodík.:-p:-p

Fazolky, sušená rajčata :-p, krásná rychlovka :yes::-)

Již podle názvu jsem tušila autorku. :-D:-D:-D Eliz - paráda, jako vždy, ale bohužel já nesmím:-(:-(, ale :-p:-p:-p :-D:-D

Eli, rekonstrukce receptu se ti povedla:yes:, k tomu krásné fotky = šestý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::-K

:yes::-p:yes::-p

vypadá to velice chutně :yes:

:-p:yes:

Elizo, ty jsi neskutečná provokatérka;-), realizuješ si pokrmy z restaurací... :-D:-D, ale vypadá to skvěle, jelikož ravioli můžem, tak :yes::yes:

Eli, tak si představ, že se mi tvůj recept líbí, i když tam není masíko;-)a to je co říct:-!Pěkně sladěné ingredience, těstoviny, které jsou u nás oblíbené:-pJasně, to nejde jinak, než dát 1. boda:yes:

Tématické fráze:
mocarela s rajčaty, ravioli, mocarela s rajčetem, ravioli recept, mocarela s rajčatama, těstoviny se sušenými rajčaty, fazolové lusky s rajčaty, kukuřičné těstoviny recept, mocarela s rajčaty recept, recept ravioli, ravioli recepty, italské těstoviny se sušenými rajčaty, susena rajcata testoviny recept, recept na plněné ravioly, plněné ravioly s rajčaty, rajcata a mocarela, mocarela recepty s rajcaty, sušené fazolové lusky, ravioli plněné mozarelou a rajčaty, besamel ravioli

Suroviny:
ravioly, lusky fazolové, rajče sušené v oleji, kukuřice baby, smetana ke šlehání, bazalka čerstvá, česnek, máslo, mouka hladká, mléko, sůl, pepř, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu