Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustový – kelový bochník

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

smukoo smukoo

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 - 10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 970 kJ /
710 kcal
Bílkoviny78,53 g
Tuky34,44 g
Vláknina8,71 g
Cholesterol 940 mg
Sodík 2,83 g
Sůl6,64 g
Sacharidy19,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu-kel dáme do variacej sa vody a po 5 minútach zchladíme studenou vodou. Bokom ponecháme asi 8 vonkajších listov a po odstránení hlúbika nakrájame na rezančeky. Krok 2: Na oleji zpeníme cibuľu a pridáme kel, mrkvu narezanú na špalky, nakrájané huby a posolenú zmes necháme dusiť do odparenia vody (20 minút). Krok 3: Do strednej misky vložíme uvařenu ryžu, na kocky nakrájané udené mäso, roztlačený cesnak, udusenú zmes (náš výtvor), nasekanú petržlenovú vňať a po schladnutí našlahané vajíčka. Krok 4: Zmes premiešame, dosolíme, dokořeníme, pridáme ľubovolné dochucovadlo, pridal som „zmes na pizzu“ a domiečame strúhankou, by to nebolo riedke. Krok 5: Väčší cedník-sitko vysteleme utierkou a obložíme do kola odloženými kapustovými-kelovými listami (dá rozum, že stopkami hore) a naplníme namiešanou zmesou. Rohy utierky spolu krížom zaviažeme. Krok 6: Zaviazanú kapustu-kel vložíme do vriacej sa vody, do ktorej sme pridali kocku bujónu a varíme cca 75 minút. Potom vybereme, necháme odkvapkať a možné je podávať bochník s parenou viedenskou knedľou a paradajkovou-rajčiakovou omáčkou (ja si dávam kôprovku s cesnakom – ni kysewú).

Zveřejněno 14. 11. 2009

Poznámka autora smukoo

Recept som vypísal zo stolového kalendára a dávam do prísad to, čo ma napadne a dá sa vajíčkami spojiť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový – kelový bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1Yl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový – kelový bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1Yl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-O:yes:

Ahá, díky :-D

:-S vďaka, za upozornenie, pochopiteľne, že sú to vajcia ... very sorry ...:-K Rišo

Gabi, já myslím, že jsou to vejce. V postupu jsou, ale v ingrediencícj chybí. Je to asi překlep.;-)

Rišo, co je "varia" v ingrediencích:-?

:yes:;-)krásný řez

Moc zajímavé a určitě je to i hodně jedlé:-p.Knedlíky - paráda! :-):yes:+4

Líbí se mi to titulování, ještě nám tady chybí kapitán?:-D:-)) Nic ve zlém, má to své kouzlo, pánové;-)

Inženýre, to se Ti teda povedlo. Knedlíky vypadají taky zajímavě.
Já bych k tomu zkusil opečené brambory na slanině a cibuli.
To by mohlo jít.Co myslíš ?
Bod jsem poslal

Rišo, co už se dá dělat, vy chlapi, včetně mého zesnulého otce a mého syna jste v kuchyni kouzelníci;-). Někdy si říkám, kam ze na vás hrabu. Tohle je nádhera a nevím, jestli bych se do ní pustila. Ode mne veliký plus.:yes::yes::yes:

:yes::yes:, nádherné knedlíky, nemají chybičku. Sice jsem si to musela přečíst 2x, abych pochopila recept, ale je mi to už jasné. Kdybych mohla poprosit foto v řezu "hlávky" není:-?:-?
smukoo .... máš ode mne bodík +;-)

Tématické fráze:
kelovy, kapustovy gulas, kelovy kolac, kel recepty, richard vančo, emanuel pangasius, kelovy karbanatek recept, kapustovy kolac, kelová polévka, knedlíky s prézlou, vařime kél, recepty kel, recepty+kel, pôvabnica fialová

Suroviny:
kapusta, cibule červená, houby, mrkev, sůl, pepř, česnek, maso uzené, rýže, vejce, petrželka, bujón zeleninový, strouhanka, koření oregáno, tymián, mateřídouška, koření na zvěřinu

Přidat fotografie receptu