Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí řízky

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petulen petulen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 612 kJ /
385 kcal
Bílkoviny28,00 g
Tuky23,02 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nastrouháme na jemném struhadle nebo ji rozmixujeme a smícháme s rozšlehanými a osolenými vejci. Krok 2: Naklepané a osolené plátky masa obalíme v mouce, vejci s cibulí a strouhance a pomalu smažíme.

Zveřejněno 17. 11. 2009

Poznámka autorky petulen

Myslím si, že by bylo dobré takto připravené i vepřové nebo kuřecí maso, to nemám ozkoušené. Ale po kančích se vždy jen zapráší a když má přítel sezení s myslivci, tak je pokaždé dělám, moc chutnají.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZ7D

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZ7D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Tak jsme to vyzkoušeli jako slavnostní oběd k výročí svatby a líp jsme asi zvolit nemohli. Fakt boží...

Helena Vanátová 20. 12. 2017 16:58
zní to lákavě,dostaly jsme kančí maso tak to vyzkouším:-):-):-)

Pavlína Kubová 15. 7. 2017 13:20
řízečky jsem dnes vyzkoušela,opravdu mooooc dobré,já je tedy pekla v troubě <3<3<3 díky za tip ;-)

janatka: Jestli on kanec a divočák nebude to samé ??? Zeptej se toho kamaráda myslivce, ať ti to vysvětlí. Vypadá to, že jsi už kance jedla.;-)

janatka:

God Save The Queen a naše krásná, štráfkovaná selátka! Obávám se, že masa z divočáků bude hafo...

Jitka: "kanec a divočák"
To, že někde na jídelníčku měli kančí maso, ještě neznamená že bylo z divočáka a že nepodávali maso ze samce vepře domácího. Hospodský sice mlžil, ale nelhal... ;-)

hanysek.morava@seznam.czMísto cibule zkuste namačkat česnek do vajíčka.Má to pak chut jako maso čerstvě vytažené z láku.Cibule je po smažení nahořklá a kazí chut divočiny.Hezký den přátelé.
:yes:hanysek.morava@seznam.cz

:-) Vypadá to moc dobře:yes: určitě vyzkouším

Tak jsem včera potřebovala sdělat kančí kýtu a chtěla vyzkoušet něco nového. Řízečky připravené podle Vašeho receptu nám moc chutnali a určitě si je uděláme znova. Úplně se v tom ztratí ta občas nepříjemná vůně divočiny. Díky za tip. Divočinu děláme pravidelně, protože přítel je myslivec. Kdybyste měla ještě nějaký vylepšovák, budu ráda, když se podělíte.

Teď vařím klasický guláš z divočáka (bychyně - ta je lepší nemá tak \"divoké\" aroma.) Ale Váš recept mě zaujal natolik, že to zkusím a dám vědět. je to asi vážně dobrý nápad. Už se těším.:-p

jIKOTKO PAK NAPIŠ JAKÉ TO BYLO Z VEPŘE:-K:-8

Kanec a divočák je jedno a to samé:-))

Tak kance jsme nikdy nejedli,ale zato divočáka máme často.Kamarád je myslivec,tak máme tento zdroj.Děláme svíčkovou a se zeleninou peču s knedlíky a zelím:yes:

to je dobrý nápad zvěřinu máme dost často(můj táta je myslivec)a někdy mám pocit že dělám pořád to samé dokola posílám bodík a brzo uvařím

Nápad s cibulí a vejci vyzkouším co nevidět,je to zajímavé...zkusím to z vepřového,kde bych vzala zvěřinu :-?:-?:-? natož kančí...,ale bodík dávám a ukládám si to :-p:-D

Ten nápad s cibulí a vejci se mi líbí!!! Zvěřinu můžu jakoukoli, ale jen z obchodů, myslivce široko daleko nemám:-(:-D, ale každopádně :-p:-p:yes::yes:

Jani kančí a dančí a vůbec veškerá zvěřina je moc dobré masíko:-p,jelikož je přítel vášnivý myslivec:-)),tak máme snadný přístup.

Tématické fráze:
řízky z divočáka, kančí řízek, rizky z kanci kyty, kančí kýta recepty řízek, kančí řízečky, řízek z divočáka, kančí kýta řízky, smažené řízky z divočáka, kančí kotleta, řízek z kančí kýty, kančí kotlety, kanci kotleta recept, rizky z divocaka recept, řízky z kančího masa, recepty z kančího masa, kančí recepty, řízek z divočáka recepty, jak připravit kančí maso, kančí maso recepty, kančí kýta řízek

Suroviny:
kýta kančí, vejce, cibule, strouhanka, mouka hladká

Přidat fotografie receptu