Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené vepřové ramínko na žampionech

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 058 kJ /
1 926 kcal
Bílkoviny312,50 g
Tuky64,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 975 mg
Sodík 790 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet. Krok 2: Druhý den si nachystáme žampiony, které pokrájíme na silnější plátky a lehce podusíme na másle. Krok 3: Maso vložíme do „ římského hrnce “ podlijeme vodou společně s žampiony na másle. Krok 4: Pečeme zvolna cca 2 hodiny. Krok 5: Po upečení masa, použijeme výpek se žampiony na omáčku, do které přidáme pokrájenou červenou kapii a na drobno nakrájené cibule šalotky. Krok 6: Lehce provaříme, dochutíme solí, pepřem zahustíme tmavou instantní jíškou a podáváme s jasmínovou rýží.

Zveřejněno 17. 11. 2009

Poznámka autora Colombo65

Maso pečené s kostí, je to nej, nej, nej !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové ramínko na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlmM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové ramínko na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlmM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tak za tohle mě doma určitě pochválí!;-):-p Mám uloženo a tobě právem náleží bod!:yes:

Jistě, jde jen o usnadnění a urychlení !;-)

Je to opravdu krásné a hned bych si dala,jen se chci zeptat jíšku mohu použít svojí,že?Já nemám ráda tu instatní,přijde mi to pak takové sklovaté.Ale někdo s tím vaří rád.:-))Dávám bodík:yes:

nadherne foto

++++++++:yes::yes::yes::yes::yes:ach,jo-já mám hlad-a na tohle:-p

Otíku, já nehraju, takový chutě na noc do pytle:-Dtak bych po tom sáhla......a když jsi mi neposlal ani pláteček tlačenky, tak mi dej prosím kousnout toho pečeného masíčka jo:-?my masožravci to nemáme lehké;-) Dávám bodíka:yes:

Děkuji za odpověď :-K. Koukám, že jsem ten bod neposlala, tak to napravuji!

Otíku, díky za vložený recept a naprosto s tebou souhlasím, že maso pečené s kostí v kuse je super, šťavnaté:-p:-p:-p. Posílám zasloužený čtvrtý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::-K

Eli-alternativa od Kotányi je zcela na místě, já jsem zase trošku něco vybral v Hungary - viz foto a byl to dobrej kup. Podle vzhledu to ale je velmi podobné tomu Kotanyi. Tak mi odpusťte já jsem prostě Hungarolog.;-);-);-)

Otto, souhlasím - pečení masa s kostí je naprosto nenapodobitelné...:-p Dělávám krkovičku na černém pivu a zásadně ji kupuji nevykostěnou, respektive nechám si maso vykostit a kost přibalit ;-):-p, abych je pekla společně. Tohle papání, co jsi stvořil je opravdu veliká krása :-), ale mám otázku - co je to za koření? (koření na vepřové maso...) Mám v kredenci "Vepřová pečeně" od Kotányi...je to ono? Já jen, že směs koření dokáže chuť jídla podtrhnout, vylepšit a nebo i zkazit, tak než uložím...;-):-K

Voní to až k nám domů.:-p:yes:

Otíku, to je nádhera!! A zase na večer:-(;-):yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové na žampionech, vepřová pečeně, pečené vepřové maso na žampionech, vepřové maso na žampionech, pečené vepřové plecko, pečené kosti, vepřové maso ramínko, vepřová pečeně s žampiony, vepřová pečeně se žampiony, plecko na žampionech, vepřová pečeně recept, vepřové plecko na žampionech, pečené žampiony, ramínko maso, pečené vepřové plátky na žampionech, pecene maso na zampionech, veprova pecene zampiony, pečené vepřové kosti, recepty z vepřového ramínka, pečené vepřové se žampióny

Suroviny:
ramínko vepřové, žampióny, cibule šalotka, koření na vepřové maso, kapie červená, máslo, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu