Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na zelí (recept od dědy)

Výborné jídlo, které lze snadno připravit v jednom pekáčku, a navíc zasytí a potěší celou rodinu, to je kuře pečené na vrstvě kysaného zelí. Výhodou je, že je toto kuře chutné jak teplé k obědu, tak za studena jen tak s chlebem.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pacinka7

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie270 kJ /
65 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky0,17 g
Vláknina5,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře nakrájíme na šestinky a dáme na chvíli odležet do lednice, osolené a okořeněné kuřecím kořením. Krok 2: Do pekáče dáme na dno 3 kousky odkrojeného másla, na máslo dáme zelí, ze kterého jsme předem vylili šťávu a odstranili bobkový list a nové koření (pokud v něm bylo). Na zelí dáme prolisovaný česnek, 1 lžíci cukru, trochu soli a pepř. Kousky kuřat poklademe na zelí, navrch přihodíme další 4 kousky másla a zalijeme zhruba 2 hrníčky vody. Krok 3: Pečeme půl hodiny a zelí dochucujeme dle vlastní chuti. Nejlépe pepřem a česnekem je bez chuti a příliš kyselé. Poté necháme kuře dopéct další půl hodinu na mírném ohni doměkka. Zelí přitom nasákne chutí kuřat. Krok 4: Podáváme buď teplé s bramborovou kaší nebo za studena s chlebem. Obě varianty jsou výborné.

TIP: Recepty s kysaným zelím

Zveřejněno 20. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na zelí (recept od dědy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxNP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na zelí (recept od dědy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxNP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

znám tento recept,dělávám ho,ale kuře stačí jen osolit,je to chutnější :-)

:-)

Krucifix, a co je v tom ''koreni na kure" ? Nase babicky ani mamy zadne ''koreni na neco " nepouzivaly, zato pouzivaly vsechna mozna koreni, zrejme byly inteligentnejsi nez dnesni line kucharky, ktere zrejme nechapou ze ty zazracne smesy jsou od ruznych vyrobcu ruzne, lepsi i horsi. Navic v mnoha korenich jiz byva i sul, aby to bylo tezsi a lepe se to prodavalo. Recepty, kde je "koreni na ,,,,,,,," by se vubec nemely zverejnovat.

Dobrota:yes:

taky vařím a je to dobrůtka. .....4:yes:

Bolo to naozaj výborné,odporúčam:-!:-pa pridávam fotku;-)

Mám ešte trochu kyslej kapusty a hľadala som recept,toto je fakt zaujímavé,kapusta,cesnak a maggi:-OZajtra bude na obed:-)

dělám, máme rádi tuto rychlovku :yes:

Tématické fráze:
kuře na zelí, kuře se zelím, kuře na zelí se žampiony a slaninou, kuře na bílém zelí, kuře v zelí, kuře na kysaném zelí, recept na nové zelí, kuře zelí, kuře na kyselém zelí, nové zelí recept, kuře na zelí recept, kuře na zelí video, výborné kuře na zelí, kuře na kyselím zelí, kachni stehna na zeli, kuře na kyselé zelí, křidélka na zelí, kue na zelí, recepty na nové zelí, kuře na kysaném zelí video

Suroviny:
kuře, zelí bílé, máslo, sůl, pepř mletý, cukr, česnek, koření na kuře

Přidat fotografie receptu